Infraestructures i serveis

CSIF reclama actuar a les Vetlladores de Sant Feliu

El sindicat veu bé el trasllat dels funcionaris el 2024 a l’antic hospital, però insta, mentrestant, a millorar les condicions laborals “deplorables”

En algun despatx, aquest mes, s’hi posen a treballar a 9 graus

La secció sindical de CSIF a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha rebut amb fredor l’horitzó del trasllat dels 34 funcionaris i treballadors municipals de l’edifici de les Vetlladores cap al nou mòdul d’oficines que el govern local planeja fer a l’antic hospital. La previsió és que els nous despatxos estiguin a punt cap al 2024, però mentrestant, ahir insistien que les condicions laborals a l’edifici actual són “deplorables”, amb temperatures que aquests dies, a primera hora del matí, baixen fins als 9,7 graus quan els primers treballadors arriben al lloc de feina.

El sindicat ja ha fet diverses denúncies davant la inspecció de treball. La primera feta pública data del 2017, a l’estiu –quan els problemes de temperatures són per excés–, i els delegats sindicals sostenien que s’havia arribat als 35 graus a l’interior de les oficines. L’informe d’inspecció palesava un deteriorament de la façana principal, a més de riscos d’incendi o en cas d’evacuació per foc, i també riscos de contacte elèctric i riscos higiènics per productes químics. Els terminis per solucionar aquests problemes eren immediats, i atorgaven quatre mesos per esmenar els problemes més complicats, però el sindicat critica que “el consistori no ha fet res” més.

Als problemes d’aïllament, cal sumar-hi les avaries en el sistema de climatització i la necessitat de ventilar instal·lacions durant l’escenari de covid-19, i amb les precàries estufes de les oficines tot just acaben la jornada “sense passar de 18 graus”, i “només tres de 14 despatxos tenen aire condicionat”. A l’inici de la pandèmia, els funcionaris van fer teletreball, però també s’ha registrat algun brot en els despatxos.

LA XIFRA

9,7
graus
a les set del matí és la temperatura mínima que ha acreditat la secció sindical de CSIF dins de l’edifici.

Rates i ratolins morts al mes de desembre

Al desembre, el sindicat tornava a alertar, a més, que “l’abandó d’aquestes dependències municipals és tal que han aparegut rates o ratolins morts, la qual cosa és un risc biològic; l’edifici cau a trossos i la calefacció està avariada des de fa molt temps”. A banda de la “vergonya que facin treballar així les persones”, CSIF també recorda que en el mateix edifici hi ha la unitat d’escolarització compartida (UEC), que atén 12 adolescents d’entre 14 i 16 anys, i “on també han aparegut rates mortes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES