Societat

Fontcoberta, pioner al Pla de l’Estany a dedicar un espai a l’1 d’octubre

Han posat aquest nom en homenatge al referèndum al passatge que uneix la plaça dels Països Catalans amb el carrer del president Cárdenas, a Melianta

Fontcoberta s’ha convertit en el primer municipi del Pla de l’Estany a dedicar un espai públic al referèndum d’independència. Es tracta del passatge que uneix la plaça dels Països Catalans, on hi l’escola Alzina Reclamadora, i el carrer del president Cárdenas, al costat del pavelló poliesportiu, a Melianta. Ara, aquesta via es diu “passatge 1 d’Octubre”. Inicialment s’havia pensat posar aquest nom a l’actual plaça dels Països Catalans, però es va descartar.

La placa està col·locada en un monòlit, consistent en una pedra de grans dimensions, i conté la inscripció: “En record dels defensors de la democràcia en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.” La tria d’aquest lloc no és casual, ja que l’escola va ser el col·legi electoral en la jornada del referèndum. “A més –hi afegeix l’alcalde, Joan Estarriola (ERC)–, el nom del carrer del costat del pavelló és en honor del president mexicà que va acollir els polítics catalans de la República exiliats.” El monòlit i la placa –que responen a la demanda ciutadana que hi havia, segons l’alcalde– s’han finançat amb les donacions d’actes populars que els darrers mesos s’han organitzat a Fontcoberta.

Al Pla de l’Estany, un altre Ajuntament, el de Cornellà del Terri, preveu inaugurar una plaça amb el mateix nom quan es compleixi un any del referèndum. El lloc ja està escollit: l’espai anònim que hi ha davant de l’ajuntament, que precisament va ser el lloc on va haver de votar a correcuita el president Carles Puigdemont, després que la Guàrdia Civil li impedís fer-ho al pavelló de Sant Julià de Ramis, que és on li corresponia.

A Banyoles, de la seva banda, es preveu també dedicar-hi un carrer o una plaça, però l’equip de govern vol que abans hi digui la seva la comissió del nomenclàtor.

Altres municipis de la comarca –un territori on governa el PDeCAT o ERC– es plantegen també prendre una decisió similar, però de moment no s’ha concretat.

LA FRASE

La iniciativa respon a la demanda ciutadana que hi havia
Joan Estarriola
ALCALDE DE FONTCOBERTA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona