Salut

Torra demana a Sánchez que retorni les competències per poder gestionar el “desconfinament asimètric”

El Govern s’obre a flexibilitzar les franges horàries del seu pla per a la sortida al carrer dels infants, sobretot per als menors de 0 a 6

El president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà aquest diumenge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que retorni les competències a Catalunya després que el cap de l’executiu espanyol hagi parlat d’un “desconfinament asimètric” per territoris. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una entrevista a Catalunya Ràdio poques hores abans de la reunió que el president espanyol fa amb els presidents autonòmics per videoconferència des de les 10h.

Budó ha obert la porta a flexibilitzar les franges horàries del pla del Govern per a la sortida d’infants al carrer davant les crítiques de l’horari fixat per als menors de 6 anys de 12 h a 14 h perquè és l’hora del seu dinar i de la posterior migdiada.

Budó ha insistit que malgrat el pla dels infants anunciat si les condicions epidemiològiques no són bones s’haurà de retardar la data del 27 d’abril.

En relació a les mascaretes que a partir de demà dilluns els ciutadans podran començar a recollir a les farmàcies, la consellera a explicat que es tracta de mascaretes quirúrgiques i que es poden reutilitzar fins que mantinguin la integritat física, és a dir, que per exemple les gomes no caiguin ni la tela estigui estripada. Budó ha reiterat que hi haurà mascareta per a tota la ciutadania, 1,5 milions d’unitats a partir de demà a les farmàcies i que dijous n’arribaran dos milions més. Per tant, ha tornat a reclamar que demà només en vagin a buscar els que realment la necessiten.

Preguntada per les eleccions que havia de convocar el president Torra un cop s’aprovin els pressupostos, Budó ha remarcat, com ja va dir fa uns dies el mateix president de la Generalitat, que ara el govern està centrat en combatre la crisi sanitària.

I sobre la taula de negociació amb el govern espanyol, ha dit que ahir la mateixa portaveu del govern espanyol, María José Montero, ja va explicar que es reprendrà un cop superada la crisi sanitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt