Salut

El risc de rebrot baixa però encara és molt alt a la regió

La taxa de contagi es manté alta també

Girona i Salt milloren i el risc disminueix, però encara estan per sobre de la mitjana de la regió sanitària, com Puigcerdà

Per sobre de 100 es considera que el risc de rebrot és molt alt

El risc de rebrot de Covid-19 a la regió sanitària de Girona ha baixat en les últimes hores i segons les últimes dades de Salut se situa en 193,94 –mentre que la setmana de l’11 de setembre va ser de 198,21–, però encara és molt alt, ja que per sobre de 100 és considera que el risc és molt alt. Les últimes dades de Salut a la regió constaten també que la taxa de contagi (RT) es manté en 1,05; és a dir, que una persona pot encomanar entre una i dues persones més.

Si bé són dades més positives que a principis de mes, quan el risc de rebrot estava en 216 i la RT, en 1,27, la regió sanitària de Girona, en conjunt, encara no surt de la franja vermella de perill. En data d’ahir, 80 persones estaven ingressades –dues més que en l’anterior balanç– en algun centre hospitalari gironí, de les quals 17 eren a les UCI. Els casos confirmats de Covid-19 a la regió ja se situen en 13.769 des de l’inici de la pandèmia. La taxa de confirmats per PCR és de 202,52 per cada 100.000 habitants.

Pel que fa al nombre de persones que han mort a causa de la pandèmia, Salut en té comptabilitzades 860 –tres més que en l’última actualització–, de les quals 459 van morir en un centre hospitalari; 260, en una residència, i 131, al domicili. N’hi ha 10 que no estan classificades.

Si bé aquestes dades són la mitjana de la regió sanitària, una anàlisi més detallada constata que totes les comarques gironines tenen un risc de rebrot molt alt a excepció del Ripollès.

Girona i Salt milloren

A Girona ciutat i, sobretot, a Salt, dues poblacions on s’han fet cribratges massius les últimes setmanes i on s’han posat mesures més restrictives per controlar l’expansió de la Covid-19, el risc de rebrot és a hores d’ara de 428.67 i 817,62, respectivament. És a dir, unes dades que estan molt per sobre de la mitjana de la regió. Tot i això, destaca que a Girona, el risc de rebrot ha tornat a baixar i se situa en 428,67, gairebé 17 punts menys en un dia i a Salt, on el 3 de setembre va començar el cribratge, el risc de rebrot també ha baixat de 904 a 817,62.

Els casos confirmats acumulats per Covid-19 a la regió sanitària de Girona és, fins ara, de 13.769 persones que han donat positiu. D’aquestes, la majoria han estat confirmats per una prova PCR –11,385–, però també s’han fet proves serològiques o epidemiològiques, entre d’altres. En un àmbit més local, a Girona ciutat s’han registrat 2.702 casos –acumulats en data de diumenge– i ara els centres hospitalaris de la ciutat tenen 12 pacients ingressats, dels quals 3 són a l’UCI. El nombre de defuncions registrades a Girona és de 145 durant tota la pandèmia. A Salt, amb 1.030 casos acumulats, ara hi ha 3 pacients ingressats, un dels quals és a l’UCI i 21 defuncions acumulades.

LA DATA

25.02.20
Dia
que oficialment es registra el primer cas de Covid-19 a la regió sanitària de Girona.

LES XIFRES

13.769
persones
han donat positiu en alguna prova de la Covid-19 a la regió sanitària de Girona des de l’inici.
428
és el risc
de rebrot de Girona ciutat, 17 punts menys que en l’anterior mesura, però molt elevat encara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona