Salut

L’Alt Empordà ha tingut una onada més de Covid-19

Això és el que extreu Indika Pol de Salut i Social de l’Alt Empordà de l’anàlisi de dades d’aquest primer any de pandèmia

La segona onada es va avançar i es va produir al juliol en lloc de la tardor

L’Alt Empordà ha tingut una onada més de la Covid-19 que Catalunya, és a dir, que fins al març del 2021 ha experimentat quatre onades. Això és el que conclou Indika Pol de Salut i Social de l’Alt Empordà de la Fundació Salut Empordà (FSE) arran de l’anàlisi de dades d’aquest primer any de pandèmia del coronavirus. També observa que, en total, en aquests dotze mesos, l’Alt Empordà va registrar 5.444 casos confirmats de Covid-19 i 224 defuncions i 1.098 persones van haver d’ingressar a l’Hospital de Figueres.

L’informe, fet públic ahir, constata que a l’Alt Empordà la primera onada de la Covid-19 va afectar poc els habitants de la comarca i les residències de gent gran. Per contra, se’n va produir una altra el mes de juliol, quan a la resta de Catalunya aquesta segona onada no va tenir lloc fins passat l’estiu. Una de les conseqüències d’aquest pic de contagis de més, diu l’informe, és que la comarca no ha tingut un període de temps llarg sense rebrots. També se’n desprèn que, després dels pics, sempre es produeix un aplanament de la corba d’incidència d’infeccions, però a partir de la segona onada aquesta reducció dels contagis a l’Alt Empordà no ha aconseguit situar-se al mateix nivell que en el període immediat posterior al confinament (maig-juny del 2020).

Edats

Proporcionalment, el rang de població més afectat ha estat el de majors de 80 anys per l’afectació del coronavirus en les residències. Pel que fa al perfil dels infectats, hi ha més diagnòstics en dones que en homes (60 % - 40%), seguint la tendència catalana. Finalment, l’edat mitjana de les persones positives ingressades a l’Alt Empordà ha disminuït a partir del setembre del 2020 gràcies a la realització de més proves a la població i a les escoles.

Pel que fa al municipi amb més taxa acumulada de casos de Covid-19 en un any, es tracta del Far d’Empordà –amb 49 casos– i el que menys, Pau, amb sis casos.

LA XIFRA

5.444
casos
de Covid-19 s’han confirmat a l’Alt Empordà, dels quals 224 han resultat defuncions i 1.098, ingressos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona