Salut

Suport emocional i ajuda per a persones cuidadores, a Torroella

Es vol facilitar als cuidadors un espai on puguin sentir-se acompanyats i compartir necessitats que tenen

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Consell Comarcal del Baix Empordà han posat en marxa, aquest mes, un grup de suport a persones cuidadores de Torroella i l’Estartit. Es tracta d’un recurs que funciona a partir de trobades setmanals, guiades per un professional, amb què es vol facilitar un espai en què puguin sentir-se acompanyades, compartir necessitats i preocupacions, prevenir situacions de sobrecàrrega i enfortir les competències de cura i d’autocura.

La regidora de Serveis Socials, Anna Maria Bonada, explica que, d’aquesta manera, “es pretén donar suport emocional i eines a les persones cuidadores i reduir l’impacte negatiu que, a vegades, poden experimentar”. El grup de suport també permetrà millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència i de les mateixes cuidadores.

En total, s’han programat unes deu sessions. El grup ja està tancat, però tothom que hi vulgui participar pot sol·licitar-ho a serveis socials, des d’on es valorarà la posada en marxa, si hi ha més demanda, d’un segon grup.Aquest projecte forma part de l’àrea de Serveis Socials amb el contacte i el treball de suport als cuidadors i les persones dependents, i tota la informació, tràmit i i intervenció social amb el pla de treball individualitzat de la llei de la dependencia i l’Àrea d’atenció psicològica a persones grans o en situació de dependència i les seves famílies, englobat a l’Àrea d’Atenció a la Família de Serveis Socials, del Consell Comarcal del Baix Empordà. Hi col·labora l’Ajuntament de Torroella de Montgrí a través de l’àrea de Serveis Socials i compta amb el finançament de Dipsalut. Torroella de Montgrí ha estat el primer municipi de la comarca on s’implanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia