Salut

L’OMS preveu que augmentin els casos de verola del mico

Insisteix però que “no ha de preocupar la població general”

L’organisme admet “incertesa” sobre l’evolució del virus però subratlla que no es transmet ràpidament

El ministeri de Sanitat eleva a 98 els casos positius a l’estat espanyol

La directora del Departament de Pandèmies i Malalties Epidèmiques de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Sylvie Briand, ha assegurat aquest divendres que el més probable és que augmentin els casos de verola del mico, però ha subratllat que és un virus que “no ha de preocupar la població general”. “No sabem si estem veient la punta de l’iceberg o si queden més casos”, ha dit Briand en una sessió informativa sobre les dades que té l’organisme pel que fa als nous brots de verola del mico. Briand ha admès “incertesa” sobre com evolucionarà el virus, però ha remarcat que “no és com la covid-19” perquè no es transmet ràpidament.

“La xifra de contagiats pot augmentar en els pròxims dies perquè considerem que estem al principi d’un fet que és inusual i que encara hi ha pocs casos exportats a països no endèmics”, ha dit a directora del departament de Pandèmies i Malalties Epidèmiques de l’OMS.

Tanmateix, ha insistit que la transmissió de la verola del mico és pot aturar si s’actua amb rapidesa. La recomanació de l’OMS continua sent principalment l’aïllament de les persones contagiades perquè es transmet pel contacte físic. En aquest sentit, la directora del Departament de Pandèmies i Malalties Epidèmiques de l’OMS ha insistit que no recomanen ni restriccions als viatges ni campanyes de vacunació massives. Les mesures, ha remarcat, han de ser “puntuals”.

“Si apliquem les mesures adequades, el més probable és contenir el contagi. És una fase molt inicial i tenim l’oportunitat de frenar (la transmissió) ara”, ha subratllat Briand. Davant una infecció, ha dit que cal cobrir les lesions, evitar el contacte amb la pell i netejar els utensilis que la persona contagiada hagi tocat. Per frenar els brots, ha demanat a les autoritats fer rastreig dels contactes per detectar els casos en la primera fase.

L’OMS està ara analitzant per què estan sorgint nous brots de verola del mico. Briand ha dit que no sembla que sigui perquè hi ha una nova variant del virus. “En la seqüenciació sembla que la variant és la mateixa. Potser té més a veure amb el comportament humà”, ha afirmat.

La directora del Departament de Pandèmies i Malalties Epidèmiques de l’OMS ha assegurat que la majoria dels casos detectats són lleus i que la mortalitat és baixa i es pot reduir amb els tractaments i les vacunes.

Darrer balanç a l’estat

El Ministeri de Sanitat xifra en 98 els casos positius de verola del mico a l’estat espanyol, segons l’última actualització d’aquest divendres. Són 14 més que el dia anterior. L’Institut Carlos III ha confirmat aquests 98 casos positius a orthopoxvirus i ja els “dona per casos confirmats de Monkeypox”. En total, l’Institut Carlos III ha rebut 200 casos sospitosos dels quals 102 s’han descartat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona