Un ciclista de Solsona mor de manera sobtada quan disputava una prova de BTT a les festes de Manresa

Quan encara cou la mort del capità de l'Espanyol, Dani Jarque, aquest cap de setmana hi ha hagut un altre cas de mort sobtada en un esportista. El ciclista Toni López Marsenyach, de 35 anys i veí de Solsona, va morir sobtadament dissabte passat a causa d'una fallada cardíaca mentre disputava les tres hores de resistència de Manresa, un acte inclòs dins la festa major de la capital del Bages.

El ciclista era membre de l'equip BTT Solsonès-Bicicletes Marsenyach, un dels equips que participava en la prova. López va ser atès de manera immediata, ja que l'organització havia contractat una ambulància i un metge per a la cursa, però ni aquests serveis mèdics, ni el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que en pocs minuts va acudir a la zona, van poder fer res per salvar-li la vida.

A falta dels resultats de l'autòpsia, tot indica que es tracta d'una mort sobtada per fallada cardíaca. «Quan el vam atendre, ja no respirava, ni tampoc no tenia funció cardíaca», explica el doctor Ernest Ros, amb una llarga experiència i vinculació al món de l'esport. Segons Ros, el SEM va arribar «de seguida i durant quaranta minuts se'l va intentar reanimar, però va ser inútil». El circuit de la prova feia voltes al pavelló del Nou Congost. Quan afrontava la part final, els companys de López es van adonar que tardava a tornar a passar per meta, fins que un dels participants va alertar que havia deixat la bicicleta i s'havia assegut a terra.

Aquests dies i fins demà se celebra a Barcelona el Congrés de la Societat Europea de Cardiologia, que ha presentat i analitzat les novetats de com tractar i evitar situacions com aquestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva