Primer establiment de Blanes amb certificació “lliure de gluten”
Una rostisseria compleix la normativa i evita la contaminació encreuada, segons l’Associació de Celíacs de Catalunya
Una rostisseria és el primer establiment de Blanes que ha rebut la certificació “lliure de gluten” (gluten free), que atorga l’Associació de Celíacs de Catalunya. L’associació garanteix que l’establiment compleix la llei de seguretat alimentària de Catalunya i vetlla perquè no hi hagi contaminació encreuada, és a dir, que un aliment amb gluten no en contamini un altre que no en tenia.
L’Ajuntament i l’associació treballen plegats des del 2016 perquè el municipi sigui una destinació “llliure de gluten”, recorda la delegada a la Selva Marítima i l’Alt Maresme, Lluïsa Barberan.
L’àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament ha ajudat alguns establiments a formar-se per tal de rebre l’acreditació. A la rostisseria Les Cabanyes ja hi ha el distintiu que garanteix una bona atenció a les persones celíaques.
El local, que regenta Enrique Silva, compleix la llei, com ara que tenen fitxes dels productes i llistes dels al·lèrgens. Franquícies com ara Viena o McDonalds ja tenen l’acreditació, diu el consistori. La Diputació ha concedit 7.500 euros al consistori per desenvolupar aquest projecte “singular”.