Educació
Menús ecològics a les escoles bressol de Barcelona
Les escoles bressol municipals de la ciutat de Barcelona inclouran de manera obligatòria aliments ecològics als menús a partir del setembre i donaran prioritat als productes de proximitat. L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona ha introduït aquestes condicions en els nous contractes de menjador de les escoles bressol de la ciutat que s’han d’adjudicar per un import global de 15,7 milions d’euros.
En el plec de condicions tècniques que s’ha aprovat aquesta setmana s’ha establert que han de ser d’agricultura ecològica els cereals per esmorzar i verdures com les cebes, la pastanaga, els xampinyons i el tomàquet sofregit, els porros, la carabassa, els espinacs, el carabassó i el bròquil. En cas d’aliments com la llet, les patates, la pasta, l’arròs, el pollastre i la vedella el fet que siguin d’agricultura ecològica no és un requisit, però sí que suposarà un mèrit a l’hora d’adjudicar el servei a una o altra empresa. També es prioritzarà el consum de 14 verdures, fècules, llegums i fruites que siguin de proximitat.