Educació

Mapping per tancar el Robolot d’Olot 2020

L’acte s’ha dut a terme a l’exterior de Can Joanetes, seu de l’Ajuntament

La projecció d’un mapping a la façana de l’Ajuntament d’Olot amb dotze treballs seleccionats d’entre tots els participants al concurs per agrair als sanitaris la feina durant la pandèmia ha tancat el Robolot 2020, després d’una edició 100% digital. La cloenda s’ha enregistrat per fer-la arribar a tothom.

L’acte de cloenda ha començat amb la projecció dels diferents projectes guanyadors del Robolot online, 11 treballs fets per nenes i nens de 8 a 15 anys que han estat seleccionats en el Concurs de Reptes 3D de disseny de salvaorelles personalitzats per als sanitaris. També s’han pogut veure altres accessoris que han elaborat els 35 participants al curs de creació, disseny i impressió 3D online, patrocinat per l’empresa Embotits Espuña i per Robolot Team, i impartit per les formadores d’Innova Didàctic durant els dies de confinament.

L’activitat amb més èxit del Robolot 2020 ha estat la de programació de Reptes amb ArduinoBlocks, amb més de 300 alumnes de centres de Catalunya i de la resta de l’estat i, finalment, s’han presentat 127 projectes vàlids.

L’acte de clausura del Robolot 2020 també ha estat l’aparador d’un projecte en el que han participat un centenar de professors de 80 centres educatius de Catalunya sota el títol Aprèn IOT mesurant la qualitat de l’aire i que ha estat impartit als Instituts de Ciències de l’Educació de quatre universitats catalanes (UdG, UPC, UdL i URV), per part de col·laboradors de Robolot Team amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat. El resultat d’aquesta formació ha estat la creació d’unes estacions de mesura de qualitat de l’aire. En aquests moments ja n’hi ha 50 en funcionament a través de les quals podem conèixer els nivells d’humitat, temperatura, NO2, micropartícules i CO del centre educatiu a on estan instal·lades. A l’acte de dissabte es podrà visualitzar un mapa obert on es veuen reflectits tots aquests paràmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia