Educació

Educació avisa que la ciutadania “no entendrà” una nova vaga a les aules

La directora general del Professorat, Dolors Collell, lamenta que es plantegi la mobilització mentre duren les negociacions

La directora general de Professorat del Departament d’Educació, Dolors Collell, ha assegurat que la ciutadania “no entendrà” que USTEC convoqui una vaga als centres el 25 i 26 de gener després d’haver-se signat un acord “històric” amb els sindicats i mentre duren les negociacions. En declaracions als mitjans, Collell ha lamentat l’anunci de la vaga quan s’estan a punt d’assolir “nous acords” i existeix un clima i una relació “institucional” amb els sindicats que permetria “avançar” en la negociació. Ha lamentat que se generi de nou un clima de polarització a les escoles. Ha explicat que del conjunt de reivindicacions dels sindicats queden per tancar “serrells” sobre els sexennis i la reducció de dues hores pels docents majors de 55 anys.

Durant l’atenció als mitjans, Collell ha recordat que l’1 de setembre van signar l’acord amb totes les set organitzacions sindicals sobre la reducció de l’hora lectiva que s’aplicarà a partir de l’1 de gener, la incorporació de 3.566 docents més al sistema educatiu i una ràtio alumne-professor “més baixa que mai en la història”. “És un acord que posem en valor. Era la continuació d’altres que havíem arribat”, ha destacat.

Collell ha recordat que s’ha iniciat la reducció de la ràtio d’alumnes a partir d’infantil 3, s’han convertit els terços de jornada en mitges jornades i “un seguit de mesures de llarga reivindicació que amb 1,5 any s’han revertit en la seva major part”.

La directora general de Professorat del Departament d’Educació ha explicat que l’acord amb els sindicats és “molt a prop” i ha insistit que crear “polarització un altre cop en el món educatiu no és bo en aquest moment”. “Pensem que la gent i la comunitat educativa no ho entendrà”, ha destacat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia