Educació

La Trobada de Secundària d'Alacant reivindica els programes d'ensenyament en valencià

Més de dos mil cinc-cents alumnes de diferents instituts d la comarca han participat en la trobada al Parc El Parmeral

Diumenge Mutxamel espera reunir més de 25.000 persones

Més de dos mil cinc-cents alumnes de secundària i batxillerat s'han donat cita al Parc El Palmeral d'Alacant per a participar en la X Trobada que s'organitza especificament per a instituts d ela comarca de l'Alacantí.

Aquest any les Festes per la Llengua que organitzen al llarg de les nostres comarques les entitats que integren Escola Valenciana fan una crida a la defensa i l'impuls d'un sistema educatiu que garantisca la qualitat de l'ensenyament públic i en valencià. Per això el lema “Sí al valencià. No a les retallades!”. En aquest context, els responsables de La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí han destacat que l'anunci per part de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació d'augmentar les ràtios de l'alumnat a les aules per al curs que ve, suposa un atac a la qualitat educativa de l'ensenyament públic i un atac també als programes d'ensenyament en valencià establerts als instituts, perquè des de l'administració es voldrà fusionar grups d'immersió lingüística amb grups d'ensenyament en castellà.

El president de La Cívica - Escola Valenciana, Ferran Isabel, ha recordat també que “malgrat els entrebancs nosaltres continuem treballant en positiu per continuar construint un ensenyament que garantisca el domini de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l'anglès. Per això aquesta setmana vam presentar un document a la consellera d'Educació amb l'adhesió de 32 institucions i entitats, entre les quals es troben les cinc universitats públiques valencianes, amb 9 mesures irrenunciables per dur endavant un Decret sobre plurilingüisme definitiu que garantisca la competència lingüística de l'alumnat en les tres llengües, i això inclou el valencià com a llengua vehicular important”.

La Trobada de Secundària i Batxillerat ha tingut un marcat caràcter festiu i han participat 14 centres provinents dels municipis d'Agost, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Mutxamel, Sant Joan d'Alacant, El Campello i Xixona. A més també ha participat el centre Llibertat de Torrevella. Tallers dels centres, estants d'editorials, actuacions musicals dels estudiants de diversos centres i l'actuació del grups La Caixa de Gel (Alacantí) i Konfusió (Marina baixa) dins del circuit itinerant de música en valencià La Gira han marcat un gran dia de visualització del nostre tret d'identitat més important a la comarca de l'Alacantí.

Dues estudiants de l'IES Fco. Figueras Pacheco ham llegit el manifest d'enguany i han acabat dient que 50 anys després de la publicació del llibre Nosaltres els valencians de Joan Fuster, demostrem que nosaltres el valencians estem més conscienciats que mai en la defensa de l'escola valenciana de qualitat i en valencià. Acabant amb el crit “Si a l'escola pública, de qualitat i en valencià”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt