JOAN BATLLE

SOCI FUNDADOR DE LA PLATAFORMA EDUCATIVA WWW.BONESNOTES.CAT

«El món global ens fa expandir per poder continuar»

–Com va sorgir la idea de crear aquesta plataforma informàtica?
–«D'aquells moments d'inspiració. Quan senties a parlar tant de l'informe Pisa, vaig dir: ‘Per què no intentem, en aquest nou món d'internet, fer una plataforma que sigui atractiva per als estudiants i que ajudi a posar aquest gra de sorra, a millorar el nivell?' Així de fàcil, sense que tingués cap connotació que fos una empresa com la que acabaria sent.»
–Quants alumnes tenen al seu centre?
–«Aquí són poquets: han començat aquest curs. A distància, amb tarifes particulars, n'hi ha més de cent de diferents llocs de Catalunya, fonamentalment de la demarcació de Girona.
–Quines matèries ensenyen?
–«Matemàtiques, física, química, català i, a finals d'aquest mes, ja començarem amb el castellà –els materials s'estan acabant de preparar–. De fet, vam començar amb matemàtiques, física i química per deformació professional dels que vam promoure la idea, però aviat vam descobrir que els nens no llegien, i vam dir: ‘Rectifiquem ràpid, ja podem anar per la llengua perquè, si no, no anirem enlloc'.»
–El professorat veu el sistema?
–«Bé, perquè veuen que és una eina per a ells, perquè puguin, d'una manera més fàcil, gestionar la classe. Nosaltres no interferim en la docència.»
–Què els porta a expandir-se?
–«La realitat. Estem atrapats, ja sóc franc. Si ens poguéssim quedar operant a Catalunya, fantàstic. Però si ens quedem només a Catalunya ens passaria que ens acabaríem morint d'aquí a cinc anys: se'ns menjarien els altres. Per desgràcia, aquest món global no ens deixarà estar quiets. Ens obliga a expandir-nos si volem continuar i no desaparèixer.»
–També estan a països de l'Est?
–«Sí, allà van fent. Va passar que jo tenia un doctorat d'un professor d'informàtica, una persona molt intel·ligent i trempada, i quan va acabar la tesi sabia català i castella, i va dir que volia arrencar el projecte des del seu país. Jo li vaig dir: ‘Doncs, endavant.' I va començar això. Així doncs, va ser una mica casualitat. Allà, però, es funciona una mica diferent d'aquí.»
–Han fet una aliança amb una editorial?
–«Hem fet una aliança de tipus empresarial estrictament amb Editorial Nadal, de Tarragona, meitat i meitat, creant una nova societat que fa una aposta pel món digital.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS