Societat

Societat

Emprendre en pandèmia

Quatre joves munten una pizzeria que serveix a domicili

Faran una acció conjunta amb Astrid-21 coincidint amb el Dia de la Síndrome de Down

Quan moltes persianes s’abaixen, quatre joves gironins n’aixequen una. És el cas de quatre amics, Joel Serra Cárdenas, Marc Almeda Coromines, Juan Pablo Claret Mascort i Adrià Reixach Roura, que amb 26 anys i després d’haver-se quedat sense feina arran de la crisi de la Covid-19 van decidir emprendre plegats un projecte empresarial de restauració en plena pandèmia. En un sector que n’està patint les conseqüències més directes, els quatre joves gironins van decidir adaptar el model de negoci a les restriccions imposades. “Aquest era el moment”, assenyala Joel Serra Cárdenas. Amics de tota la vida –havien compartit pis–, la idea d’obrir un negoci ja els rondava pel cap l’estiu del 2019. Oberta a finals de l’any passat al carrer Bisbe Lorenzana de Girona, la pizzeria Squadra Pizza Lab serveix només a domicili i aposta per una estètica de laboratori, tant en la decoració i exterior de l’establiment com en la imatge corporativa del seu perfil a les xarxes socials.

Pizzes quadrades

Aquest valor diferencial també l’han traslladat al producte, a la base de les pizzes, que són quadrades. És un concepte pensat, explica Joel Serra, ja que squadra en italià és un equip, “un quadrat té quatre cantons i som quatre socis”. Amb estudis i formacions que res tenien a veure amb la cuina, els quatre joves van formar-se amb el pizzer de Tomelloso (Ciudad Real) Jesús Marquina, que ha guanyat cinc vegades el premi que l’acredita com el millor pizzer del món. Destaquen la qualitat de la massa artesanal. La pizzeria, que serveix a domicili, fa una aposta per productes de proximitat, tant en les begudes, cerveses i vins –del Gironès i l’Empordà– com a l’hora de contractar els proveïdors dels ingredients d’unes pizzes que els seus responsables destaquen com una combinació del receptari clàssic amb altres de més creatives.

Els quatre joves que han estat emprenedors en temps de crisi també volen visibilitzar i col·laborar amb entitats i associacions de Girona. “Volem donar a conèixer les sinergies que es creen entre persones en temps difícils”, remarca un dels quatre socis, Adrià Reixach Roura. D’aquesta manera, coincidint, el 21 de març, amb el Dia Internacional de la Síndrome de Down, han preparat una acció conjunta amb la Fundació Astrid-21 . “Els nois i noies ens han fet un disseny de la caixa de la pizza i durant tota aquella setmana entregarem les pizzes amb les caixes dissenyades per Astrid-21; farem una donació per cada pizza que venguem”, destaca Reixach. Del 15 al 20 de desembre, arran de La Marató de TV3, van fer una donació a partir de les pizzes venudes aquella setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Zones d’esbarjo i vegetació resistent a la sequera, a la Colònia Castells

BARCELONA
infraestructures

Les obres a la carretera de les Costes del Garraf, fins la tardor

Sitges
EQUIPAMENTS

Excés de clor a les piscines municipals de Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
societat

Alerta per possibles fragments de plàstic en croquetes congelades de Bon Preu, Eroski i Alteza

barcelona
infraestructures

Estudien si es pot fer una estació més a Martorell

MARTORELL

Retards a la línia R11 entre Vilamalla i Sant Miquel de Fluvià per un robatori de coure

VILAMALLA
societat

Torrebesses fa la primera ruta de l’oli i la pedra seca

Torrebesses

Activitat frenètica a les floristeries per deixar a punt totes les roses

STA. COLOMA /LA JONQUERA
publicacions

Un llibre recull el patrimoni modernista d’Igualada

igualada