Infraestructures i serveis

Castelló impulsa dotze horts urbans ecològics

Les parcel·les s’han habilitat en una finca rústica a la zona dels horts del Molí

Castelló d’Empúries tindrà en funcionament aviat una dotzena d’horts d’uns 70 metres quadrats en una finca rústica a l’espai dels horts del Molí. La parcel·la va llogar-la l’Ajuntament amb opció de compra ja fa uns mesos.

Aquesta és una iniciativa comunitària, social i educativa que pretén oferir un espai comunitari i intergeneracional on les persones que ho vulguin puguin treballar un hort ecològic amb assessorament i seguiment per part de l’Ajuntament. Els horts es posaran a disposició de les persones del municipi que ho sol·licitin i es preveu que estiguin en funcionament l’any vinent. Per regular aquesta cessió d’ús, hi ha un plec de clàusules que regeixen l’ús i l’adjudicació.

La regidora de Benestar Social i Famílies, Anna Massot, va afirmar que estan molt “il·lusionats” amb aquest projecte perquè, a part dels horts, i d’un vessant pedagògic important, preveuen també que s’hi desenvolupin “altres activitats que fomentin la consciència social i mediambiental”.

Un dels objectius és la creació d’un espai en el qual es puguin portar a terme projectes de formació reglada com per exemple el pla de transició al treball (PTT), la unitat d’escolarització compartida (UEC) o cicles formatius.

Aquest any s’ha iniciat un nou PTT d’auxiliar de vivers i jardineria que també podria fer ús d’aquest espai per posar en pràctica els aprenentatges o com a recurs pedagògic. Es pretén també disposar d’un espai d’horticultura didàctic i pedagògic per poder desenvolupar-hi visites guiades a escoles o altres tipus de grups i visitants.

El seu emplaçament, entenen des de l’Ajuntament, el converteix en un espai idoni, perquè és molt a prop de l’aparcament de la Farinera, amb capacitat per a turismes però també per a autobusos de grups escolars; molt a prop també d’altres recursos municipals amb els quals es pot complementar, com ara l’Ecomuseu Farinera, l’escola Joana d’Empúries o l’institut i la biblioteca municipal.Un altre dels avantatges d’aquesta finca, entenen, és l’accés per a maquinària agrícola i vehicles, i per a persones amb mobilitat reduïda. La finca disposa d’unes construccions que permeten guardar tots els materials i eines necessaris per a l’activitat sense necessitat de construir una estructura nova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]