Infraestructures i serveis

Nova sala de plens municipal per a la Banyoles dels 20.000 habitants

L’Ajuntament destina 155.000 euros a reformar l’espai

A partir del mes de juny, el ple tindrà 21 regidors, quatre més dels que hi ha en l’actualitat

La sala d’actes de l’ Ajuntament de Banyoles , seu del ple municipal, s’està reformant perquè s’ha de guanyar espai per a un consistori amb quatre regidors més que fins ara: en haver superat els 20.000 habitants , el ple el constituiran a partir del mes de juny 21 representants dels grups polítics, i no 17 com fins ara. La intervenció, però, no es limita a fer més lloc per als edils, sinó que s’aprofita l’oportunitat per renovar tota la sala, l’aspecte actual de la qual correspon a les obres que s’hi van fer en la dècada dels noranta. A banda dels plens, en aquesta sala s’hi fan moltes altres activitats, des de casaments fins a conferències. El pressupost és d’uns 155.000 euros.

De l’actual sala en quedarà només la manera de situar els regidors (en una U invertida al fons i sobre una tarima). La resta canviarà substancialment. El canvi més notori serà sens dubte l’obertura d’unes finestres a la paret que dona a la placeta lateral de la casa de la vila, fet que permetrà tenir més llum natural, ara limitada a la que proporcionen dues obertures a la façana principal. També es canviarà el terra, que s’havia anat degradant, el color de les parets i el mobiliari, i s’aprofitarà per modernitzar la il·luminació i acabar de condicionar la sala per a les videoactes (des de fa temps ja hi ha càmeres per seguir els plens en streaming).

Mentre durin les obres (a l’abril ja haurien d’haver acabat) els plens es convocaran a la seu del Consell Comarcal.

LA XIFRA

20.187
habitants
tenia el municipi de Banyoles el dia 1 de gener del 2022, motiu pel qual es passa de 17 a 21 regidors.

LA FRASE

També calia la reforma perquè la sala havia quedat obsoleta i és un dels espais nobles de l’edifici
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia