Societat

Societat

Valors a través de l'esport

Una cresta solidària

L'organització KiteSirens impulsa el projecte ‘Tribu del Sol' per promoure el surf d'estel com a eina d'integració

Després de l'Ebre, viatjaran a Cartagena i Tarifa

Hi han participat noies en risc d'exclusió social de Deltebre, la Ràpita i Vinaròs

Sumar valors des d'un marc incomparable. És l'objectiu del projecte social Tribu del Sol, impulsat per l'organització sense ànim de lucre KiteSirens, i que ha fet la primera parada aquest mes d'agost al delta de l'Ebre. Mogudes per la passió pel surf d'estel (kitesurf), Andrea, Carolina i Kelly es van conèixer a Barbados i, des d'allà, van emprendre el camí plegades, amb KiteSirens, des d'on promouen la pràctica d'aquest esport. Ara han fet un pas més: promoure l'esport i, concretament, el surf d'estel, com a eina d'integració social i de superació.

I han començat al delta de l'Ebre, on noies seleccionades mitjançant els serveis i entitats socials de Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs s'han iniciat en la pràctica del surf d'estel, estesa al territori. “Transmetem coses que no només utilitzaran en l'esport, sinó en altres aspectes de la vida; és molt important que aprenguin a ser responsables i que si es proposen alguna cosa la puguin aconseguir”, assegura Carolina Dickenson, una de les impulsores del projecte. “El més important és que aquestes xiques s'ho passin bé, coneguin esports i, sobretot, siguin capaces de superar les pors, autosuperar-se, augmentar l'autoestima i l'autoconfiança”, hi afegeix Andrea, una altra de les impulsores.

Carolina (Barbados/Veneçuela), Andrea (Estat espanyol) i Kelly (Canadà) tenen aquest lema de vida. “Ens vam conèixer a Barbados, totes tres estàvem aprenent a fer kitesurf i crèiem que feien falta més dones en aquest esport i, per això, vam decidir ser suport per a altres i per a gent que no en tingués l'oportunitat”, comenta Andrea.

I aquest lema ha arribat a les noies. “És una mica difícil, però és una activitat molt divertida i al final n'acabes aprenent”, assegura Andrea Sánchez, una de les alumnes. Al costat, la Júlia ja mira cap al futur: “Espero que l'any que ve ho tornin a fer i tinguem l'oportunitat de repetir.”

Des del dia 13 i fins divendres passat, Carolina i Andrea treballaven cada dia al Trabucador amb dos grups de dos o tres noies, amb classes de dues hores. “Durant la primera setmana, vam passar temps per donar-nos a conèixer i aprendre els procediments de seguretat, com fer servir un estel d'entrenament, les habilitats per preparar l'engranatge i també conèixer els estels inflables, els que fem servir a l'aigua”, explica Andrea. Durant la segona, ja es va passar a la pràctica, amb les habilitats perfeccionant-se dia a dia.

“La iniciativa és fantàstica”, conclou Marisol Monforte, treballadora social de Càritas a Sant Carles de la Ràpita, veient les noies com se'n surten amb el surf d'estel. “A més de tenir la possibilitat de practicar aquest esport, estan aprenent valors com ara el treball en equip, saber compartir, l'intercanvi de maneres de fer...”, valora.

Després de l'estada de KiteSirens al Delta aquest mes d'agost, l'onada solidària crestejarà fins a Cartagena, a La Manga del Mar Menor (del 31 d'agost al 13 de setembre) i, finalment, a la meca del surf, Tarifa (del 16 al 29 de setembre). Paral·lelament, disposen d'una plataforma a internet de donacions per finançar els costos del projecte i que pugui arribar a més noies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró