Societat

Municipal

Recullen firmes per ampliar la freqüència de recollida de l’orgànica

Quatre urbanitzacions d’Argentona s’uneixen per reclamar que augmenti el nombre de dies del servei porta per porta durant l’estiu

Denuncien que les altes temperatures fan que apareguin cucs i altres insectes en els residus

Quatre urbanitzacions d’Argentona –Les Ginesteres, Can Raimí, Can Cabot i Can Ribosa– han unit forces per reclamar l’ampliació de la freqüència del servei de recollida porta a porta de les fraccions d’orgànica i del plàstic durant els mesos d’estiu. Per això, han començat una mobilització per recollir firmes i demanar que l’Ajuntament faci que s’ampliï un dia més la recollida d’aquestes dues fraccions de la brossa. Segons expliquen els veïns, el motiu no és altre que l’aparició de cucs, insectes i pudors que les altes temperatures d’enguany han fet proliferar en aquest tipus de residus. “Amb la calor, els residus fermenten, aquest fet ens ocasiona moltes molèsties i volem que s’augmenti la recollida”, va manifestar el portaveu del afectats i president de l’Associació de Veïns Sant Domènec de les Ginesteres, Xavier Sargatal, que va recordar que aquest problema afecta unes 2.000 persones repartides entre les quatre urbanitzacions argentonines. En aquest sentit, Sargatal va assenyalar que a l’estiu només es passa a recollir la fracció orgànica dos cops a la setmana i el plàstic, un. “Ens hem reunit amb l’Ajuntament per exposar el problema però no ens han ofert cap solució”, va comentar el portaveu, que va assegurar que, fins i tot, els veïns han proposat que “la recollida de la fracció del paper se substitueixi per una de les altres dues fraccions”. Finalment, el representant va avançar que l’objectiu és entregar les firmes a l’Ajuntament després de les vacances “perquè es pugui millorar aquest servei de cara a l’any que ve”.

“Ara no es pot abordar”

Per la seva banda, l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo (CUP), va afirmar que havia rebut aquesta reclamació dels veïns però que per aquest estiu “no es podrà abordar”. “Com a govern, ens comprometem a estudiar la demanda de cara l’estiu que ve”, va afirmar el batlle. “Acollim la proposta positivament però ara no es pot fer per temes de contracte”, va ampliar Calvo, que va indicar que “pel proper estiu es podria reorientar el servei en aquest sentit”.

Aquest no és l’únic maldecap que l’Ajuntament ha hagut d’afrontar els últims dies amb relació a la brossa. La setmana passada van ser precisament els treballadors de la neteja i de la recollida de les escombraries els que van anunciar la convocatòria d’una vaga indefinida coincidint amb l’arrencada de la festa major, el passat dia 3. Finalment, però, treballadors i empresa van arribar a un acord in extremis i l’aturada es va desconvocar.

Ens hem reunit amb l’Ajuntament per exposar el problema però no ens han ofert cap solució
Xavier Sargatal
Portaveu dels afectats
Amb la calor els residus fermenten, aquest fet ens ocasiona moltes molèsties i volem que s’augmenti la recollida
Com a govern, ens comprometem a estudiar la demanda de cara l’estiu que ve
Eudald Calvo
Alcalde d’Argentona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona