Societat

Desarticulada una important organització de tràfic il·legal d’espècies amenaçades de tortuga

S’han intervingut més de 1.100 exemplars de 62 espècies diferents

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones

La Guàrdia Civil ha desarticulat una de les majors organitzacions dedicada al tràfic il·legal d’espècies amenaçades de tortuga i ha detingut tres persones, una de les quals a Barcelona –de nacionalitat espanyola i dues més a Mallorca –de nacionalitat alemanya- com a presumptes autors de delictes relatius a la flora i la fauna silvestre, contraban d’espècies protegides i blanqueig de capital. En total, s’han intervingut més de 1.100 exemplars de tortugues de 62 espècies diferents, tant adults com cries, i més de 750 ous. Entre les espècies intervingudes, hi ha tortugues de caixa (Cuora), considerades en altíssim risc d’extinció i d’altres de Mèxic, Estats Units i Canadà. A banda dels tres detinguts, s’investiguen dues persones més a Mallorca i una altra a la capital catalana.

L’operació es va iniciar el passat mes de febrer després que la Guàrdia Civil interceptés a l’Aeroport Son Sant Joan de Palma l’enviament de diversos exemplars de tortugues de l’espècie Coahuila, la majoria dels quals estan protegits pel Conveni sobre Comerç internacional d’Espècies Amenaçades (CITES). Els agents van comprovar com part dels exemplars no es corresponien amb els declarats a la partida ni amb la documentació que els acompanyava.

La investigació va portar els agents a una finca de Llucmajor, on residien dos ciutadans alemanys i van localitzar un viver molt més gran de l’esperat i que criava tortugues a nivell industrial.

Les dues persones van quedar detingudes i van ingressar a la presó. Posteriorment, els agents es van desplaçar fins a Barcelona després de constatar que mantenien una estreta relació amb el responsable d’una botiga de fauna exòtic, destinada a “blanquejar” els exemplars criats a Mallorca.

La Guàrdia Civil va registrar l’establiment i el domicili del responsable de la botiga, on hi van localitzar diferents piscines i dipòsits amb espècies protegides en molt mal estat de manteniment. Entre els exemplars intervinguts en aquesta operació s’han trobat 14 de les 50 espècies més amenaçades del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.