Recuperen l'antiga ruta dels mercaders grecs i romans entre Empúries i Portvendres

Recuperar la ruta que feien els mercaders de l'època romana i grega entre Empúries i Portvendres. Aquest és l'objectiu de la iniciativa que s'ha engegat per organitzar, de moment aquest estiu, una ruta turística que permeti als usuaris seguir les passes dels itineraris comercials que es feien fa més de dos mil anys enrere. Sota el nom «La ruta dels antics caboters», està previst que es facin dos viatges a la setmana amb l'objectiu d'explicar la importància històrica del trajecte.

Aquesta és una iniciativa pública i privada que han engegat l'historiador nord-català Robert Saquer i el propietari de Creuers Marenostrum, Josep Ros, però en la qual també s'han implicat els ajuntaments de tots dos municipis, les cambres de Comerç de Girona i Perpinyà i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. De moment ja s'han fet les primeres trobades per concretar com s'ha de tirar endavant aquest projecte i posar fil a l'agulla perquè la ruta turística estigui operativa la nova temporada d'estiu. De moment, ja se sap que cada viatge es farà amb unes 250 persones i que la ruta tindrà una durada de dues hores aproximadament. Hi haurà un vaixell que sortirà de l'Escala cap a Portvendres un cop per setmana i un altre que farà la ruta inversa també cada vuit dies. El viatge de tornada es farà en autobús. L'objectiu és que, a banda de conèixer l'antiga ruta de les mercaderies en època clàssica, s'aprofiti per mostrar als usuaris els atractius turístics dels dos municipis. En el cas de l'Escala, el conjunt arqueològic d'Empúries i la gastronomia.

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, ha valorat que «aquesta és una iniciativa molt important de cara a la promoció econòmica de la zona, amb un discurs històric important pel lligam romà entre Portvendres i Empúries». Per part seva, impulsors de la iniciativa destaquen que «el que es vol fer és fer viure a la gent aquella època i aquella línia marítima, i que la gent pensi quan passem pels penya-segats que per allà fa dos mil anys hi passaven els grecs i els romans». També Josep Ros, responsable de Creuers Marenostrum, concreta la importància d'aquesta nova ruta: «Es farà el mateix que fa 2.000 anys, però en lloc de comerciar amb mercaderies, transportarem gent.»L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de mar
trasnports

Les obres a la línia L4 del metro deixaran sense servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar

Barcelona
immigració

L’Estat vol agilitzar regulacions i permisos de residència als immigrants

barcelona
medi ambient

Expedient a l’empresa de Polinyà pel vessament al Besòs

POLINYÀ
societat

Marina Port Vell ja pot encabir més iots de gran eslora

Barcelona
Societat

Mor Jesús Alonso, advocat laborista resident a Manresa

societat

El sector immobiliari planteja fer un registre de pisos de protecció oficial metropolità

Barcelona
societat

L’Energètica instal·la plaques solars a la coberta de l’institut escola

lloret de mar
salut

Reconstrueixen el nervi frènic perquè pacients amb una tetraplegia alta puguin tornar a respirar

barcelona