Societat

societat

L’alta cuina catalana s’aplega a la Vall de Núria

Grans professionals dels fogons com Carme Ruscalleda, Carles Gaig, Benvingut Aligué, Jeroni Castell, Pere Planagumà o Núria Bonet han participat a la Vall de Núria en la quarta edició de GastroPirineus, en què han fet costat a reconeguts cuiners del territori. Aquestes són unes jornades que tenen per objectiu donar a conèixer i destacar el valor de la cuina tradicional i autòctona dels Pirineus, i reivindicar-la com a patrimoni que dona identitat al territori. L’edició d’aquest any, la GastroPirineus 2019, va començar amb un sopar diumenge, en què els cuiners locals van oferir a les “estrelles” de la cuina un àpat elaborat pels restaurants membres dels tres col·lectius de cuina del territori: Els Fogons de la Vall de Ribes, Les Cuines de la Vall de Camprodon i l’Associació d’Hostaleria del Ripollès. Al sopar hi van assistir el president de la Generalitat, Quim Torra, entre altres autoritats del país.

Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que gestiona les estacions d’esquí de La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé, va assegurar: “Volem que la gastronomia excel·leixi a les nostres estacions, i Vall de Núria és un bon aparador des del qual podem potenciar i promocionar els productes i la gastronomia del Ripollès.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.