Societat

Un punt de trobada per teixir xarxes

Molt més que un lloc on dispensar menjar, serà un punt de trobada que serveixi per compartir experiències i per crear xarxes solidàries entre veïns

Una desena voluntaris i una treballadora amb un contracte d’inserció gestionen el dia a dia del Centre de Distribució d’Aliments de Salt, l’espai que ha acollit la presentació de la memòria del projecte. Carme Carbó, una de les voluntàries implicades, ens explica que un dia normal poden rebre fins a setanta persones que van al CDA a proveir-se d’aliments bàsics. Es tracta de persones que han estat derivades pels serveis socials, i que tenen dificultats per arribar a final de mes. La Carme ens ensenya el magatzem i ens alerta: “Les persones no s’imaginen com de ràpid es poden anar consumint els aliments dels recaptes.” Ella, com la resta de voluntàries, es reparteixen les tasques i es posen ben d’hora a treballar perquè el centre estigui a punt a les deu del matí. “Les famílies solen ser puntuals”, afirma. Hi ha molta feina a classificar, ordenar i comprovar que els aliments que s’ofereixen sempre estiguin en òptimes condicions. “Es tracta de justícia social”, afirma la Carme, que exclama: “La gent tendeix a jutjar més les persones que ho passen malament que no pas els poderosos.” De vegades sembla que oblidem els drets més bàsics.”

El CDA és molt més que un lloc on dispensar menjar. El projecte s’ha orientat cap a una estratègia de component comunitari amb l’objectiu que sigui un punt de trobada que serveixi per compartir experiències i per teixir i enfortir xarxes entre veïns. Aquests espais han de ser el lloc per trencar el cercle de l’exclusió i millorar la participació social dels usuaris. Dues usuàries del CDA han preparat una recepta que mostren a la resta de persones presents Es tracta d’un batut d’alvocat, plàtan i llet, “fàcil de fer i molt nutritiu i energètic”, afirmen. Han muntat un petit mostrador en un racó de l’espai. Abans de començar, passen un breu vídeo sobre alimentació saludable. Després les noies porten a terme la recepta. Alguns afirmen, entre somriures, que avui no poden tastar el batut, perquè estan en període de Ramadà. D’altres, en canvi, se’n llepen els dits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona