Periodistes colpejats pels Mossos

Diversos periodistes, entre els quals hi havia fotògrafs d'El Punt, El Periódico, ADN, l'agència Efe i un redactor de La Vanguardia, van acabar amb contusions per les càrregues que els Mossos d'Esquadra van fer a la plaça Universitat i a l'entorn de la seu del departament d'Innovació, Universitats i Empreses. Les agressions van ser flagrants en alguns casos, en què els agents van fer cas omís dels intents dels professionals de mostrar les seves acreditacions.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va denunciar aquestes agressions i va subratllar que alguns dels periodistes van ser colpejats a les cames, per sota dels genolls «la qual cosa evidencia la clara intencionalitat de causar dany per part dels agents que van intervenir en l'operatiu». El sindicat, que va qualificar els fets de «greu atemptat al dret de la informació», va recordar que no és el primer cop que es produeixen, i va lamentar que els responsables del cos no hagin fet res per evitar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.