Societat

Societat

Xancletes impol·lutes

Un emprenedor català llança al mercat el primer aparell que asseca i esterilitza el calçat estival de referència per evitar fongs i infeccions

Fa la neteja en un minut i costa 2.500 euros

Els seus impulsors no se n’amaguen: és una idea de bomber. La invenció del “primer i únic assecador i esterilitzador de xancletes del món” correspon a David Infantes, bomber de professió i usuari habitual de vestidors col·lectius. En aquest entorn va comprovar, fins i tot en primera persona, que l’aparició de fongs i infeccions als peus és el pa de cada dia, i que les xancletes mullades hi tenen un paper determinant. És per això que va apartar el casc d’apagar focs i es va posar el d’emprenedor per crear el Burüdry, un aparell que ja ha començat a instal·lar-se en diversos entorns amb zones humides, com piscines i centres de spa.

Un dels primers llocs on ja fa setmanes que està a prova és el Club Natació Barcelona, on asseguren que els jugadors del primer equip de waterpolo estan entusiasmats amb el nou aparell. L’ús és molt senzill: s’introdueixen les xancletes a la màquina, de mida similar a un forn, es prem l’únic botó que té i en un minut fa la feina. Des de Burüburan, l’empresa creada el 2016 a Polinyà per desenvolupar aquest giny, expliquen que el Burüdry genera “una combinació d’aire a pressió, temperatura i llum ultraviolada que aconsegueix eliminar del calçat el medi en el qual es reprodueixen bacteris i fongs, i evita així patologies del peu i contagis”. L’aparell té un preu de 2.500 euros, s’instal·la sense necessitat d’obres i està dissenyat per adaptar-se estèticament a l’entorn on s’ubica.

“Vuit de cada deu persones presenten infeccions per fongs als peus al llarg de la seva vida”, explica la doctora Maria Isabel Lopera, metge de família especialista en medicina preventiva i salut pública. Les infeccions per fongs –sobretot a les ungles, que afecten el 15% de la població mundial– i les berrugues plantars són algunes de les patologies més comunes. I la seva incidència és clarament superior durant l’estiu, afavorides perquè freqüentem ambients humits. Per evitar-les, els especialistes recomanen mesures de prevenció com ara utilitzar sempre sabatilles de dutxa, assecar bé els peus i no deixar les xancletes humides per al següent ús.

L’aparell ja està en funcionament en instal·lacions de Catalunya, Madrid i el País Basc. L’empresa, que ja treballa en el desenvolupament d’aparells que cobriran “altres necessitats detectades i no cobertes”, preveu assaltar els pròxims anys el mercat del nord d’Europa, on hi ha una forta tradició de saunes, i els Estats Units més endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona