El voluntariat salva la festa de la cirera de Sant Climent, amb un pressupost que s'ha retallat un 75%

L'exposició es farà aquest cap de setmana i s'evitaran les despeses més cares

Sant Climent té en marxa un pla de sanejament perquè té un forat d'un milió i mig d'euros en els comptes municipals, i això feia inviable invertir, com altres anys, 50.000 euros en la celebració de l'Exposició de Cireres. «La festa corria perill», va explicar ahir la primera tinenta d'alcalde, Tomasa Jiménez, «així que vam reunir les entitats i vam posar la situació sobre la taula; tothom ha respost molt bé», diu, i això significa que la festa ha recuperat l'esperit de fa uns anys, en què l'organitzava el poble.

Enguany la festa costarà uns 12.000 euros, la quantitat mínima per poder pagar la megafonia, el lloguer de les cadires i una orquestra més barata que la d'anys anteriors. En la ballada de sardanes no hi haurà l'actuació de cap cobla, sinó que la música sortirà d'un disc. S'ha suprimit el trenet turístic que traslladava els visitants des del pàrquing habilitat fins a la fira –hi ajuda el fet que enguany l'aparcament serà al costat de la nova escola, més a prop del recinte–. No hi haurà correfoc, per estalviar el cost dels petards i de l'assegurança. I no s'hauran de pagar hores extres a les brigades municipals, ja que 25 voluntaris estan muntant els estands on s'instal·laran les paneres elaborades amb fruites i el recorregut que simula una passejada per la muntanya. I les entitats s'han ofert a organitzar activitats gratuïtes. En conjunt, «tindrem una festa ben digna», afirma la regidora.

Les despeses es cobriran amb la venda de les entrades, que com cada any costaran 15 euros, i amb una subvenció de 3.300 euros de la Diputació. Jiménez creu que aquesta situació servirà de revulsiu «perquè la gent torni a fer-se seva la festa», després d'uns anys en què era l'Ajuntament qui es feia càrrec de l'organització i de pagar les despeses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.