Societat

Els lots i sopars d’empresa també es reinventen

La campanya de paneres està anant millor del que s’esperava

Els restaurants aposten pel lliurament a domicili

Més que mai, aquesta campanya de Nadal és la de reinventar-se o morir. Amb la massiva implantació del teletreball, les empreses que es dediquen a fer lots han de resoldre el gran repte logístic d’enviar moltes de les paneres casa per casa, però, malgrat tot, la campanya està anant millor del que s’esperaven. És el cas de l’empresa manresana Harcogourmet, que inicialment preveia una caiguda de facturació del 30% però que, en canvi, tancarà “amb positiu”. Montse Codina, CEO del grup, explica: “És cert que tenim empreses de tota la vida que ens truquen dient que aquest any no podran fer lots, com ara hotels de Barcelona que no han pogut ni obrir, però estem notant que n’hi ha moltes altres que estan fent un sobreesforç per donar les gràcies als seus treballadors.”

Pressupost més gran

De fet, tant Harcogourmet com l’empresa barcelonina Llobet Regals estan detectant que hi ha moltes companyies que no faran el tradicional sopar d’empresa i destinen aquest pressupost a fer una panera més gran. Per adequar-se a qualsevol situació, l’oferta s’ha adaptat, ajustant preus i elaborant fins i tot lots amb productes per fer el vermut, menjar cuinat o ampolles de cava per fer el brindis, perquè les empreses que ho vulguin puguin substituir així el dinar o sopar de Nadal tradicional.

Propostes originals

Els restaurants estan notant aquesta caiguda dels àpats d’empresa, però també es reinventen, oferint l’opció de fer lliuraments a domicili. La cuinera Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana, va ser de les primeres d’oferir des de l’inici de la pandèmia aquest tipus de servei, i no només brinda a les empreses la possibilitat de portar a casa dels seus treballadors el dinar o el sopar de Nadal o regalar-los un val per anar al restaurant quan vulguin, sinó que fa una original proposta: enviar al domicili de cada empleat un lot amb els ingredients necessaris per fer-se ell mateix el menú. “En un vídeo expliquem com fer-ho, són receptes molt vistoses però fàcils de fer i de ràpida cocció”, explica Parellada, que com la resta de restauradors preveu un augment dels lliuraments a domicili també en el cas dels dinars i sopars familiars nadalencs.

La pandèmia genera també noves oportunitats de negoci. Meet En Casa és una empresa emergent catalana acabada de néixer que ofereix l’organització completa del sopar d’empresa, amb un àpat a casa, un espectacle per internet i fins i tot “l’amic invisible”.

LA FRASE

Les empreses que poden estan fent un sobreesforç per donar les gràcies als seus equips
Montse Codina
directora de harcogourmet

El Punt Avui, paneres a casa

Hermes Comunicacions, editora d’El Punt Avui i Catalonia Today, repartirà aquest any entre els seus treballadors i col·laboradors 365 lots de Nadal. Fins ara, la meitat de les paneres eren enviades als centres de treball i l’altra meitat directament a casa d’alguns empleats, però aquest any que la major part de la seva plantilla està fent teletreball, el 100% del personal rebrà el lot per mitjà de missatgeria al seu domicili. Com cada any, les paneres són de l’empresa Empordàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA