Societat

Demanen presó per a atacants d’un centre de menors migrants

El fiscal sol·licita penes d’entre dos i quatre anys per a set xenòfobs, un de Vox, i dos defensors dels nois al Masnou

La fiscalia de l’àrea de Mataró-Arenys de Mar sol·licita entre dos i quatre anys i dos mesos de presó per a set persones que van participar en l’assalt d’un alberg del Masnou, on s’allotjaven menors migrants no acompanyats, l’estiu del 2019. Entre els acusats hi ha el membre de Vox i exsecretari d’organització de PxC Jordi de la Fuente. La fiscalia també demana dos anys i dos mesos de presó per a dos homes que defensaven els joves per atemptat a l’autoritat, en forcejar amb un agent dels Mossos.

Els fets van ocórrer el 4 de juliol del 2019 quan a dos quarts de vuit de la tarda hi va haver una manifestació en suport dels nois migrants, a la plaça de l’Ajuntament, on es van trobar amb una cinquantena de persones contràries als menors, cridats per les xarxes socials. Totes dues manifestacions “no estaven preceptivament comunicades”, indica la fiscalia. El grup xenòfob cridava “moros fora” i van convocar els concentrats a anar al centre El Balquer, on s’allotjaven els menors. Allà, amb un cordó policial dels Mossos, van continuar cridant contra els nois i van tirar pedres, fet que “va crear un clima d’angoixa i pànic entre els menors”, segons el fiscal. Dos d’ells, van tirar a terra i agredir un integrador social, dient-li “moro de merda”. Per a ells dos, la fiscalia sol·licita quatre anys i un mes de presó pels delictes contra la integritat moral de les persones per promoure l’odi per motius d’origen nacional i el d’atemptat, i fan indemnitzar el ferit amb 310 euros i 3.000 euros més per danys morals.

Als altres cinc acusats, se’ls demana entre dos i quatre anys de presó, i a pagar 1.270 euros a la Generalitat pels danys. A Jordi de la Fuente (amb petició de dos anys i dos mesos de presó i 2.700 euros de multa), se’l defineix “amb ideologia d’ultradreta”, i que al Masnou duia l’altaveu fent proclames xenòfobes, a més de penjar un vídeo a les xarxes.

LA FRASE

Van actuar per animadversió a l’origen dels menors, als quals van generar angoixa i pànic
Fiscalia Mataró-Arenys
escrit d’acusació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia