Societat

Creix la congestió de procediments als jutjats

La congestió dels procediments judicials catalans ha augmentat tot i l’increment d’assumptes resolts. El 2022 es van ingressar 1.126.748 procediments judicials a Catalunya, un 11,55% més que l’any anterior. Aquesta dada segueix la tendència a l’alça d’ingressos dels darrers cinc anys a excepció del 2020. Pel que fa al nombre de procediments resolts, es van resoldre 1.087.548 procediments, un 7,23% més que el 2021 però no suficients per superar els procediments entrats. “No som capaços de resoldre tot el que entra”, ha avisat el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús Maria Barrientos, durant la presentació de la memòria corresponent a l’any 2022 recollida per Agència Catalana de Notícies. La mitjana del temps de resposta està per sobre dels sis mesos.

El 49% dels assumptes ingressats el 2022 són de caràcter penal. De la resta, el 43% pertanyen a dret civil, el 6% són contenciosos-administratius i el 2% són d’àmbit social. En relació amb l’any 2021, el tipus de jurisdicció que més ha augmentat ha estat la civil amb un increment per sobre del 15%, seguida de la penal (10%) i la social (2%). L’únic que ha presentat un descens respecte a l’any anterior ha estat el contenciós-administratiu (-2%). Malgrat ocupar la segona posició, Barrientos ha assenyalat que els ingressos penals “han de preocupar” perquè evidencien un increment de l’índex de violència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia