Societat

El govern espanyol aprova destinar 93,68 milions a la reducció de peatges a Catalunya

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la subscripció d'un conveni amb la Generalitat de Catalunya perquè el Ministeri de Foment destini durant els pròxims set anys 93,68 milions a la reducció de peatges per a vehicles lleugers al Túnel del Cadí, l'accés de Mollet del Vallès (C33, sortida 1), la Barrera de Les Fonts (C-16) i Barrera de l'accés d'Alella (C-32).

Al túnel del Cadí s'amplia al 100% el descompte que anteriorment estava establert al 50% per als residents del Berguedà, la Cerdanya, l'Alt Urgell que utilitzin vehicles lleugers. En tots els casos, el pagament del peatge s'haurà de fer utilitzant el dispositiu d'abonament automàtic (VIAT).

A Mollet del Vallès s'aplicaran descomptes del 100% en dies laborables i del 48,5% en festius i diumenges a tots els vehicles lleugers i s'elimina l'obligatorietat d'efectuar un mínim de vuit trànsits mensuals.

A la Barrera de Les Fonts s'aplicaran descomptes del 100% a tots els vehicles lleugers amb origen o destinació a Barcelona i se suprimeix la exigència que anteriorment estava establerta de fer vuit trànsits mensuals, i s'amplia la seva aplicació a diumenges i festius.

Pel que fa a l'accés a Alella, s'estableixen descomptes del peatge del 100% als vehicles lleugers que efectuïn vuit o més trànsits mensuals amb destinació o origen a Barcelona.

La vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega ha apuntat que la signatura del conveni té lloc en el marc del compliment de la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut que contempla que la inversió de l'Estat a Catalunya s'equipari a la seva participació al PIB durant set anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.