Societat

Compromís d’Interior per fer una comissaria de proximitat als antics jutjats de Terrassa

L’edifici el compartiran Mossos i Policia Municipal, està en desús des del 2009 i ara es farà l’estudi per saber quins altres serveis policials pot acollir

En pocs dies es licitarà l’ampliació del parc de Bombers, reivindicat fa anys

L’antic edifici dels jutjats de Terrassa, ubicats a la Rambla d’Ègara, que estan en desús des de fa 15 anys es convertirà en una comissaria de proximitat compartida entre els mossos d’Esquadra i la Policia Municipal. Sembla, finalment, que aquest serà el destí de l’edifici construït el 1982 de propietat de la Generalitat que en els darrers anys ha tingut diverses propostes sobre la taula que mai es van arribar a concretar. La darrera proposta de l’alcalde, Jordi Ballart, era que si la rehabilitació era tan costosa i no li interessava al govern fer-ne cap us, l’enderroqués per guanyar espai per fer-hi una plaça, però finalment el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha confirmat avui en una visita al municipi, que finalment han aconseguit les clau del departament de Patrimoni amb la voluntat d’ocupar tot l’immoble de 4.200 m² amb diversos serveis policials.

Això si, no hi ha calendari i tot just es començarà a treballar per elaborar el pla funcional, un estudi que determini quines obres s’han de fer per fases, quines possibilitats té l’edifici, quins servis s’hi poden encabir i quin ha de ser el calendari i el pressupost per a la seva execució. Per a Ballart aquesta és “una operació de ciutat” llargament reivindicada que permetrà “incrementar la percepció de seguretat al centre de la ciutat”.

El conseller ha assegurat que el cos dels Mossos està en creixement amb promocions anuals de 800 agents que també implica acompanyar-ho “d’un creixement d’equipaments i infraestructures i nevitable” en part amb oficines de proximitat, ja que inicialment la implantació del cos es va fer en espais als entorns de les ciutats. Una iniciativa que s’està fent a Barcelona, Tarragona, Manresa i Girona, en aquest cas amb el desdoblament de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) que ara té unida la local i la regional. La de Terrassa tindrà la comissaria amb una oficina d’atenció al ciutadà (OAC) per tramitar denuncies que s’instal·larà a la planta baixa amb nous agents i patrulles de seguretat ciutadana, però Elena ha afegit que l’envergadura de l’immoble permetrà ubicar-hi altra activitat policial, que poden ser regionals o nacionals.

Ampliació dels Bombers

El conseller Elena també ha visitat el Parc de Bombers de Terrassa que està pendent d’una ampliació llargament reivindicada i que ja estava prevista en les inversions anteriors del departament i que no depenien de l’aprovació frustrada del pressupost del govern que van provocar l’avançament electoral. En els propers dies sortirà a licitació les obres que podrien començar a ser una realitat el proper mes de setembre. De fet el projecte de reforma i ampliació es va adjudicar i formalitzar el maig del 2021 per un import de 273,8 milions. El nou edifici ubicat en una de les cruïlles de la rotonda de la Dona Treballadors, havia de tenir una nova façana a la carretera de Castellar i l’actual edifici s’enderrocaria per construir-hi les noves cotxeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS