Societat

societat

Barcelona parlarà de pau i recorda Arcadi Oliveres

Justícia i Pau organitza la tercera ‘Setmana per la Pau’

Es faran quatre jornades de debat i diàlegs, tallers i música

El darrer acte serà un concert de música de diferents religions a la plaça Sant Jaume

Des que va morir l’economista i activista per la pau Arcadi Oliveres, l’abril del 2021, que Justícia i Pau (J&P), entitat que ell va presidir del 2001-2014 s’ha organitzat una Setmana per la Pau per recordar-lo a ell i els seus valors: els drets humans, la pau i la justícia social.

La tercera “Setmana per la Pau Arcadi Oliveres” comença demà i tindrà, en total, quatre sessions: en una (la de demà) es donarà veu als joves, el dijous 16 de maig s’organitzarà un espai per a mantenir diàlegs i tallers a favor de la justícia social, la tercera jornada serà una taula rodona i el darrer, un concert de músiques de diferents sensibilitats religioses a la plaça Sant Jaume. La Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres vol ser “un espai de trobada, obert a la participació de tota la ciutadania per tal de provocar una possibilitat real, viva i dinàmica per repensar entre totes i tots, el futur desitjat per a la nostra societat”. L’objectiu és crear una xarxa “d’activistes per l’esperança”.

Fabra i Coats

El primer acte que es farà demà al recinte Fabra i Coats (Institut Martí i Pous) de 17:20 a 20 :00 és per poder escoltar la veu dels joves. El Col·lectiu Joves per la Pau vol crear “un espai de multidiàlegs ràpids per debatre sobre els mitjans de comunicació, la intel·ligència artificial i les xarxes socials, sobre quin ús en fem, si le dominem o ens manipulen o com detectar i prevenir discursos d’odi, polaritzacions i missatges fonamentalistes” . Fruit de les deliberacions dels joves s’elaborarà un Manifest de propostes i declaracions fetes al voltant de la vulneració de drets humans i propostes de polítiques de pau.

Plaça del Diàleg

El següent acte serà aquest dijous 16 de maig a la Plaça Major de Nou Barris (Seu del Districte, Barcelona) que s’organitzara la Plaça del Diàleg. Es tracta d’activitat de tallers simultanis d’art i educació oferts per entitats i associacions que treballen a favor de la justícia global, la cooperació, la justícia ecològica i la convivència pacífica. Hi haurà a més una instal·lació participativa per al públic general al voltant dels valors de la pau i la justícia global. Al racó Arcadi Oliveres hi haurà una biblioteca humana, on es parlarà d’històries i fets sobre l’activisme a favor de la pau i els drets humans a Catalunya i el món. Aquesta serà un activitat de matí, que començarà a les deu i acabarà a les dues del migdia.

Al Pati Llimona

La tercera jornada  d’aquesta “Setmana per la Pau”, que es farà el dia 22,  serà una taula rodona sobre mitjans i ús del llenguatge. Els ponents – Xavier Casals, Simona Levi, Josep Maria Royo sota la moderació d’Alba Tobella– faran propostes d’estratègies i llenguatge que qüestioni discursos violents i fomenti narratives de pau, ponts d’entesa i diàleg.

El darrer acte, el dijous 23 de maig serà una actuació musical a la plaça Sant Jaume (19 h – 20.15 h) en la que hi haurà música i cant de diferents tradicions espirituals, religioses i conviccionals presents a la ciutat que crea una atmosfera de silenci, reflexió i gest compartit a favor de la pau i la concòrdia. L’art és una via d’expressió que ens permet gaudir de la diversitat cultural i de creences i, a la vegada, un patrimoni comú que pot facilitar el coneixement mutu i afavorir una convivència pacífica.

Per organitzar els diferents actes, Justícia i Pau ha comptat amb la col·laboració de l’ICIP ((Institut Català Internacional per la Pau), l’Ajuntament de Barcelona, la Xarxa Interreligiosa per la Pau, AUDIR, la Direcció General d’Afers Religiosos i Càritas diocesana de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.