Societat

3r esvoranc en 1 setmana

Els trens han començat a circular lentament, a cinc quilòmetres per hora, en els dos sentits pel tram Bellvitge-Sants a partir de les onze del matí, segons informen des de Renfe.

Entre dos quarts de nou i poc després de les onze un esvoranc que s'ha obert a causa de les obres d'alta velocitat que fa l'empresa OHL ha obligat a circular per una sola via entre Bellvitge i Sants a les dotze del migdia s'ha normalitzat la circulació a tot el tram i s'ha recuperat la freqüència de pas a les línies 2, 7 i 10 de Rodalies, així com dels terns de mitja i llarga distància.

L'esvoranc
Un nou esllavissament de terres registrat entre Sants i Bellvitge, la mateixa zona en la qual dilluns es va produir un altre forat, el tercer en una setmana, ha obligat a tallar la línia de l'aeroport i provoca retards de fins a 15 minuts i canvis de trajectes en algunes línies de Rodalies.

Un portaveu d'Adif ha explicat que poc abans de les 8:30 hores s'ha produït un moviment de terres a la zona d'obres d'entrada de l'AVE a Barcelona, que la companyia atribueix a les fortes pluges caigudes aquesta matinada.
Aquest incident ha obligat Renfe a modificar el servei habitual de diverses línies atès que la circulació entre Bellvitge i Sants es realitza per una única via.

Inspeccionen la zona
El mateix portaveu d'Adif ha indicat que tècnics de la companyia estan ja inspeccionant la zona en la qual s'ha produït el nou forat per intentar normalitzar com més aviat millor el servei, tot i que encara no existeix previsió de quan podrà restablir-se.

Dilluns passat un corriment de terres similar, produït a la l'altura del punt quilomètric 674, al barri del Gornal de L'Hospitalet de Llobregat, va provocar retards generalitzats a les línies de Rodalies.

Aquell mateix dia, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Victor Morlán, va assegurar que demanarà a l'empresa que té adjudicada les obres d'entrada de l'AVE a Barcelona, OHL, que assumeixi les seves responsabilitats ja que en el termini d'una setmana s'havien produït tres forats a la mateixa zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.