Societat

Detingut a Barcelona el cap d'un grup organitzat de lladres de joieries

Successos

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona el cap d'una organització de lladres d'origen argentí especialitzats en cometre robatoris amb violència a joieries. Al grup, conegut com a la banda del dog, se li imputen cinc assalts, a Vigo, Albacete, Manresa i Figueres, amb els que van aconseguir un botí aproximat de dos milions d'euros.

L'operació va començar l'abril quan els investigadors van constatar que s'havien produït diversos assalts a joieries en diverses demarcacions en les que s'havia utilitzat un mateix modus operandi. Dies abans del robatori, algun integrant de la banda es dirigia a l'establiment i comprovava les mesures de seguretat, la ubicació de les caixes fortes i el nombre de treballadors amb que comptava.

El moment de donar el cop era a les hores de menys afluència de públic. Un dels membres del grup accedia al local i franquejava la porta a la resta dels integrants. Una vegada dins, intimidaven als treballadors amb armes blanques o de foc i de manera violenta els tiraven a terra o els portaven a la rebotiga on eren immobilitzats. Mentrestant, la resta romania a l'exterior realitzant funcions de vigilància i cobertura, i alhora facilitaven la seva fugida a bord de motos de gran cilindrada.

Atracament a Vigo
Els agents van descobrir que es tractava dels responsables d'un robatori amb armes de foc comès a una joieria de Vigo en el mes de maig, en què va resultar ferida la seva propietària. Hores després de l'atracament, dos dels autors van ser arrestats en un control per la Guàrdia Civil a la Pobla de Sanabria (Zamora), mentre que un altre dels lladres va aconseguir fugir. Se'ls hi va intervenir diversos rellotges procedents del robatori.

A partir d'aquest fet es va establir un equip conjunt d'investigació entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que va permetre descobrir que el grup estava liderat per un ciutadà argentí. A més s'ha pogut conèixer que l'integraven cinc individus més de la mateixa nacionalitat que després del cop de Vigo van fugir al seu país.

Assentats a Catalunya
A final de l'estiu es va tornar a detectar la seva presència a Espanya. S'havien assentat a Catalunya, on van perpetrar dos atracaments. A més, van cometre un altre robatori a Albacete, a la mateixa joieria que havien assaltat amb anterioritat en el mes de maig.

Els investigadors van tenir coneixement que el cap del grup, O.A.O., de 54 anys, es trobava residint a la localitat barcelonina de Vilanova i la Geltrú i que es disposava a partir cap a l'Argentina de manera imminent. El dispositiu policial establert pels agents va permetre la seva detenció.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.