Societat

Tres víctimes mortals i un ferit greu, balanç de l''operació sortida'

CATALUNYA

La xarxa catalana de carreteres ha registrat tres accidents mortals, amb tres morts i un ferit greu des del passat divendres 3 d'abril fins aquesta tarda. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), la darrera fase de l'operació sortida del període de vacances de Setmana Santa s'ha caracteritzat per la "fluidesa" i per les retencions en els corredors habituals que no han superat els 10 quilòmetres de cua.

Dels accidents que s'han produït, el primer va tenir lloc dissabte 4 dissabte a la N-II en el seu pas per Pontós (Alt Empordà) on una topada entre dos camions es va saldar amb la mort d'un home de 42 anys. El segon accident va tenir lloc el dimecres 8 d'abril a la C-12 a Ascó (Ribera d'Ebre) quan van topar frontalment un tot terreny i un turisme i va morir una dona de 38 anys. El darrer accident, es va produir dijous a les 22.46 h a la N-II a Arenys de Mar (Maresme) quan una altra topada frontal entre una motocicleta i una furgoneta va causar la mort del conductor del vehicle de dues rodes, un home de 34 anys.

Aquest divendres les retencions més importants s'han produït al quilòmetre 10 de la C-16 a Cercs en sentit Túnel del Cadí, al quilòmetre nou de la N-145 de les Valls de Valira a Andorra, al quilòmetre nou de l'AP-7 a Sant Celoni en sentit França, al quilòmetre set de l'AP-7 al Peatge de Martorell en sentit Tarragona, al quilòmetre sis de l'AP-7 al Peatge de la Roca en sentit Girona i al quilòmetre quatre de la C-31 a Castell-Platja d'Aro sentit Palamós.

El SCT dóna per finalitzada l'operació sortida de Setmana Santa apel·lant a "no abaixar la guàrdia ni en els trajectes curts" perquè poden ser "tant o més perillosos que el viatge principal". A més recorda que l'operació retorn de diumenge a dilluns serà el moment més conflictiu ja que es preveu retornin 545.000 vehicles a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha previst que les precipitacions durant la tarda i el vespre es facin extenses a tot el territori, sobretot a la meitat sud del país on localment és possible siguin d'intensitat forta. A la resta del país seran d'intensitat entre feble i moderada, mentre que la cota de neu voltarà els 1600 metres. Per això, el SCT demana de nou "precaució" i sobretot s'estigui "atent a l'evolució del temps".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.