Societat

Continua activada l'alerta per nevades aquesta tarda sobretot al litoral i prelitoral

Les nevades poden arribar a cotes baixes

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per nevades (Neucat) ja que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que a partir de les set d'aquesta tarda les nevades poden arribar a cotes baixes sobretot al litoral i al prelitoral. En aquest sector es poden acumular gruixos de neu superiors de més de dos centímetres a cotes superiors als 400 metres. Davant d'aquesta situació de risc de nevades, la DGPC ha avisat a tots els municipis afectats perquè prenguin mesures de prevenció.

Aquest migdia, al sector del nord-est i al Pirineu la cota de neu estarà situada entorn dels 400 metres i al voltant dels 800 metres al terç sud del país, mentre que a la resta del territori se situarà cap als 600 metres. La cota de neu baixarà fins a situar-se a partir del vespre entorn dels 200 metres al terç nord i a la resta del quadrant nord-est, i al voltant dels 400 metres a la resta del país. Tot i així, al terç nord i a la resta del quadrant nord-est la cota de neu se situarà puntualment per sota dels 200 metres. Al llarg del dia és possible que per sobre dels 800 metres se superin els deu centímetres de neu acumulada, principalment a punts del prelitoral sud i central.

Finalment, a partir de la una de la pròxima matinada el risc de nevades tornarà a disminuir. Les precipitacions aniran minvant progressivament i de forma puntual la cota de neu estarà situada per sota dels 200 metres.

Davant d'aquesta situació de risc de nevades a Catalunya, la DGPC de la Generalitat ha avisat a tots els municipis afectats perquè prenguin les mesures preventives oportunes, bàsicament referides a les condicions de les vies de comunicació, a l'alerta als serveis municipals que calgui i a les mesures generals de prevenció en aquestes situacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.