Societat

El Defensor del Poble alerta dels problemes d'aplicació de la llei de dependència

Societat

El Defensor del Roble, Enrique Múgica, ha presentat aquest dimarts al Congrés l'informe anual d'activitats 2007, que recull les investigacions realitzades d'ofici sobre l'aplicació de la llei de dependència.

Segons Múgica, les "dificultats d'implementació" de la normativa estan començant a generar "un notable nombre de queixes" per la diversitat de problemes que comporta, com l'avançada edat dels possibles beneficiaris, l'acumulació de demandes de prestacions, les dificultats de coordinació dels recursos sanitaris i socials, l'escassetat de places residencials i de mòduls d'ajuda a domicili, i la manca de personal avaluador.

Múgica ha recordat que l'aplicació de la llei de dependència exigeix una actitud "diligent i cooperadora" per part de les diverses administracions competents, un missatge obert a tots els governs però que es pot apuntar a territoris que com Madrid no apliquen la normativa. Múgica hi inclou també les queixes rebudes en matèria de seguretat social.

L'informe també recull que Catalunya va ser la segona comunitat que va presentar més queixes al Defensor del Poble, 2.200, per darrere de Madrid, que en va presentar 4.800. Bona part d'aquestes queixes graviten a l'entorn dels serveis de sanitat i política social, i especialment provenen dels col·lectius dependents, com els avis i les persones amb discapacitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.