Societat

Indústria estudia més d'un centenar d'al·legacions a l'informe del cementiri nuclear

El ministre Miguel Sebastian afirma que es busca un “màxim consens” per a la seva ubicació

El govern espanyol encara no anuncia on s'instal·larà el magatzem

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha afirmat avui que els tècnics estudien més d'un centenar d'al·legacions presentades a l'informe tècnic presentat pel govern per la ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC).

Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres i a preguntes dels periodistes, Sebastián ha reiterat que l'emplaçament del magatzem es decidirà amb el major consens possible.

Preguntat per la factura que s'ha de pagar a França per l'emmagatzematge de residus d'aquest tipus, el titular d'Indústria ha assegurat que “no hi ha multa”. “Estem en el termini convingut amb França”, ha subratllat.

El Magatzem Temporal Centralitzat és una instal·lació industrial dissenyada per a guardar en un únic lloc el combustible gastat i els residus radioactius d'alta activitat que es produïxen a l'Estat espanyol Espanya.

Pel que fa a la seva possible ubicació, el passat mes de setembre el consell de ministres va debatre un informe tècnic en el qual s'afirmava que les millors opcions són Zarra (València), Ascó (Tarragona), Yebra (Guadalajara) i Villar de Cañas (Cuenca), per aquest ordre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.