Societat

Chacón: “Queda molt per fer a Llorca”

La ministra de Defensa insisteix que ara és prioritari donar refugi, allotjament i alimentació a la població

Chacón detalla que s'hi ha desplaçat 600 efectius i gairebé 200 vehicles de la unitat militar d'emergències

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha assegurat avui que “queda molt per fer” a la localitat murciana de Llorca i que l'atenció en aquests moments se centra en donar recer, allotjament i alimentació a la població.

Chacón ha fet aquestes declaracions després de reunir-se a la Caserna General de la Unitat Militar d'Emergències (UME) amb el JEMAD i amb el cap de l' UME, tinent general José Emilio Roldán, a més de mantenir una videoconferència amb alguns dels membres del dispositiu d'aquesta unitat que es troben a Llorca.

Després d'assenyalar que l'objectiu principal és restablir com més aviat la normalitat a la localitat murciana, Chacón ha ressaltat la coordinació entre les tres administracions -ajuntament, comunitat autònoma i govern espanyol-, així com entre la UME i la resta de forces i cossos de seguretat de l'Estat.

La ministra, que ha comentat que és el primer sisme que l' UME atén a l'Estat espanyol, ha insistit que la coordinació d'aquesta unitat amb la resta de forces és “imprescindible” per tornar a la normalitat.

La titular de Defensa ha precisat que en aquests moments es troben a la zona més de 600 efectius i gairebé 200 vehicles de l'UME i de l'exèrcit i ha afegit que estarien disposats a enviar-ne més si fos necessari, encara que ha puntualitzat que en aquest moment “no ho sembla”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.