Societat

La colla del Riberal torna a aixecar un castell de set pisos a Millars

Actuava amb les colles de Manresa i Súria en el marc de la Feria, on deu anys enrere va aixecar el primer 4 de 7

Aquest dissabte passat va tenir lloc la diada castellera de Millars en el marc de la Feria. Una diada de les més importants del calendari casteller nord-català a causa del fet que Millars sempre ha valorat molt aquest esdeveniment. Millars és l'únic vilatge de la Catalunya del Nord que any rere any ha proposat una diada castellera amb 3 colles de bon nivell.

Com ja és habitual els Castellers del Riberal eren acompanyats de la colla dels Tirallongues de Manresa, i dels Salats de Súria, que venien per segon any. Aquesta era una diada molt especial per als del Riberal ja que celebraven els 10 anys del primer castell de 7 pisos de la colla. Va ser un 4 de 7 descarregat en aquesta mateixa plaça de Millars l'any 2001. Una placa de ceràmica ha estat penjada a la mateixa plaça de la Font del Rei per recordar aquest 4 de 7. Un castell molt especial per a la colla de Bao que representa el primer d'una llarga serie de castells de 7.

Aquest any, amb un 4 de 7 ja a la butxaca, els Castellers del Riberal es presentaven a plaça amb la intenció de portar-hi de nou el 4 de 7. El castell va pujar força bé i es va poder carregar. A la baixada és quan l'estructura va començar a deformar-se i va acabar cedint per la part alta. En segona ronda es va optar pel 3 de 6 i en última ronda pel 4 de 6 amb agulla.

Els Castellers del Riberal van agrair la participació de tots els castellers i grallers. Aquest dissabte van aconseguir desplaçar unes 110 persones a plaça.

També van agrair a l'organització la seva fidelitat en proposar cada any un gran esdeveniment casteller que agrupa un públic nombrós, i a les colles que els han acompanyat, la seva fidelitat en aquesta diada.

Els Castellers del Riberal actuaran aquest dimecres a Sant Llorenç de la Salanca a 19.00 h, el divendres a 19.00 h a Sant Cebrià i el dilluns 15 d'agost seran a Montferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.