Societat

El govern obre línies d'ajuda per als afectats pels focs a l'Alt Empordà

El departament de Territori i Habitatge ofereix habitatge gratuït durant un any a les famílies que han perdut la seva llar

La vicepresidenta Joana Ortega detalla que el Consell Comarcal de l'Alt Empordà canalitzarà totes les ajudes

La Generalitat de Catalunya ha obert línies d'ajuda per als afectats pels incendis que aquesta setmana han calcinat l'Alt Empordà, tot i que encara no hi ha una xifra tancada ja que els ajuntaments encara no han començat a avaluar els danys ocasionats. Així, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha detallat, després de reunir-se amb 24 alcaldes de la zona afectada, que la finestreta única per canalitzar totes les ajudes serà el Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Des del departament de Territori i Habitatge es facilitaran un total de 57 habitatges gratuïts durant un any per a totes aquelles famílies que han perdut les seves cases, -20 a Figueres, 14 a Llançà, 12 a Castellfollit de la Roca, una a la Bisbal d'Empordà, 4 a Sant Feliu de Guíxols, cinc a Santa Cristina d'Aro i una més a Les Preses-. A més, entre les mesures destaquen: ajudes extraordinàries per a la reparació d'infraestructures i serveis municipals danyats com dipòsits d'aigua, il·luminació, connexions, material urbana o senyalització; també es valora la possibilitat de fer un instruments específic d'ajuda per a les despeses extraordinaris que s'hagin originat.

Durant la setmana que ve també es portaran a terme accions a les carreteres, com la substitució d'assenyalis de trànsit cremades, la neteja de les carreteres, la retirada d'escombraries i restes vegetals.

Des del departament d'Empresa i Ocupació també es farà un programa de col·laboració social, amb la participació de persones a l'atur per fer tasques de neteja de la superfície cremada, així com tasques de prevenció per evitar nous incendis. També es farà un inventari dels recursos turístics afectats per poder-los restaurar i s'intensificarà la promoció turística de la Costa Brava al mercat francès i també es promocionarà el sector de la vinya.

S'obrirà una línia d'ajudes, dins de la qual ja s'ha fet per la calamarsa que va caure en la demarcació de Lleida el passat 5 de juliol, per a la reparació de les infraestructures afectades per les flames.

Nova reunió a la tardor

Ortega ha avançat que a la tardor es farà un altre trobada amb alcaldes per avaluar com està la situació i començar a treballar en les línies per cuidar tota la massa forestal, amb neteja i gestió dels boscos.

A l'àmbit de la prevenció, s'està coordinant també un projecte per a l'aprofitament de la biomassa.

Finalment, Ortega ha fet un reconeixement públic del treball fet pels professionals dels diferents cossos, com Bombers, Mossos d'Esquadra, voluntaris, ADF i personal de l'exèrcit; a més del paper important que han tingut els alcaldes i regidors en moments de molta complicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS