Societat

Espelmes contra el foc

Il·luminaran la basílica de Castelló d'Empúries amb 5.000 espelmes que serviran per recollir fons amb motiu del foc de l'Empordà

Desenes d'actes i campanyes solidàries s'organitzen aquests dies arreu de la comarca

El Consell Comarcal centralitza i coordina els recursos del voluntariat

La xarxa reculldiverses mobilitzacions relacionades amb la reforestació

“La cerimònia d'encesa es farà amb tocs de campana, farem un minut de silencia en memòria de les víctimes del foc i després amb un buf apagarem les espelmes. I amb aquest buf transmetrem vida, cada espelma esdevindrà un arbre”, explica amb passió Bruno Pérez, l'impulsor del projecte d'il·luminació de la basílica de Castelló d'Empúries. Pérez havia concebut inicialment el seu projecte amb 2.000 espelmes. Entretemps ha passat el foc de l'Alt Empordà i l'acte s'ha reconduït en una cerimònia d'homenatge a les víctimes i a la tasca dels bombers, ADF i serveis d'intervenció, juntament amb una recollida de fons per a la reforestació. L'empresa Ceres Roura regala 3.000 espelmes –que s'afegiran a les 2.000 inicials– i que es vendran entre el públic amb aquesta finalitat. “Amb aquesta nova dimensió el públic ja no serà només espectador com m'ho imaginava en un primer moment, sinó que passarà a ser actor i completarà la il·luminació de la basílica”, diu Bruno Pérez. La cerimònia es farà el 18 d'agost, en presència de l'alcalde i president del Consell Comarcal, Xavi Sanllehí, d'alcaldes de l'Alt Empordà afectats per l'incendi i de representants dels cossos que van participar en les tasques de lluita contra l'incendi. La venda de les espelmes i la gestió dels fons recollits es coordinaran des dels serveis del Consell Comarcal.

Amb més o menys espectacularitat, arreu de l'Empordà es van multiplicant les iniciatives solidàries relacionades amb l'incendi. Moltes d'aquestes iniciatives queden recollides al portal del Consell Comarcal, que, a banda d'actuar de finestreta única per als tràmits administratius dels ajuntaments i persones afectades pel foc, també coordina els recursos humans i financers procedents del voluntariat.

Micromecenatge per internet

La Iaeden ha engegat la seva pròpia campanya de recollida de fons amb el lema Foc al cor, salvem l'Empordà i el tret de sortida d'aquesta iniciativa va ser ahir a Figueres amb un concert benèfic. En aquest cas els fons es recullen mitjançant la plataformawww.verkami.com, on es poden fer donatius de 5 euros a 500 euros o més, fins a assolir la quantitat total de 13.000 euros, que correspon a la xifra rodona d'hectàrees afectades pel foc.

La xarxa és un punt de trobada de diverses mobilitzacions relacionades amb la reforestació, algunes encara en procés d'estructuració, com ara#1català1arbre, i d'altres que ja són operatives, com ara la que organitzen conjuntament l'ONG Acció Natura i Click Post: el portal finançarà un arbre per cada persona que gratuïtament es registri a la plataforma www.clickpost.com i l'objectiu és arribar a finançar 10.000 arbres.

Entre altres iniciatives solidàries, demà dilluns, 6 d'agost, Sant Llorenç de la Muga serà el marc de la segona edició del Festival Mugada: música i poesia de diversos estils i procedències. El festival se solidaritzarà amb les víctimes de l'incendi de l'Alt Empordà. A Cantallops el dimecres 15 d'agost tindrà lloc la Cursa de Muntanya Solidària de l'Empordà, amb un donatiu de 10 euros que es destinarà a rehabilitar les zones afectades. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, presidirà una missa especial per les víctimes i damnificats dels incendis a l'Alt Empordà el dissabte 11 d'agost, a les set de la tarda, a la capella del santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades.

En el món de l'oci nocturn, la marca de ginebra Master's dedicarà 5 euros per cada gintònic a la reforestació de l'Alt Empordà.

Ofertes per a tots els gustos per col·laborar
Sorgeixen iniciatives per col·laborar en la reforestació en els àmbits més diversos: des d'una església, un concert, des de casa i per internet, participant en una cursa o fins i tot des d'un local nocturn bevent un gintònic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró