Societat

Policial

Desafien la policia

El mateix dia que el conseller d'Interior celebra el descens del nombre de robatoris en domicilis a la Costa Brava, quatre lladres assalten un xalet a Platja d'Aro

Els lladres burlen els efectius policials especials desplegats a la zona

Interior no hi posarà més policies perquè diu que ja hi ha un desplegament extraordinari a la zona


Que la Costa Brava centre és objectiu d'una colla de lladres, és una realitat. Que els comandaments policials diuen que han augmentat els efectius i la vigilància a la zona, n'és una altra. Però sigui com sigui, i malgrat les dades positives que vol fer veure la policia, els assaltants de cases continuen fent l'agost en època freda a les comarques gironines. La conselleria d'Interior es congratula i es felicita per la caiguda del nombre de robatoris en domicilis al Baix Empordà, el desplegament especial d'efectius a la zona i la detenció de lladres, però la realitat és una altra: a la Costa Brava centre continuen els assalts violents en cases habitades. Com diu l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, es tracta d'incidents que “malauradament succeeixen massa sovint” en aquesta zona. L'últim va tenir lloc dissabte a quarts de nou del vespre en un xalet situat a la urbanització Mas Nou de Platja d'Aro, concretament a l'avinguda Vallvanera. Els quatre individus van entrar a casa d'una família de nacionalitat algeriana, que estava sopant en el moment de l'assalt, van lligar l'home, la dona i la filla, i van obligar l'home a obrir-los la caixa forta. Els lladres van poder fugir del lloc dels fets amb cotxe amb un botí de 20.000 euros que la família tenia guardats a la caixa forta, i joies. Va ser l'home qui va donar l'avís als Mossos d'Esquadra i va donar la pista a la policia que es tracta d'un grup de marroquins, ja que va reconèixer l'idioma en què parlaven. L'assalt violent va acabar amb l'home amb ferides lleus i atès per diverses contusions a l'hospital de Palamós. En canvi, la dona i la filla no van resultar ferides en l'atac, però sí que van necessitar assistència mèdica per una crisi d'ansietat.

L'assalt violent va tenir lloc al vespre, després que al migdia el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en la primera visita a les comarques gironines, assegurés que l'estadística assenyala que hi ha hagut un descens del nombre d'assalts a domicilis del Baix Empordà en el darrer mes. Que les dades indiquen que a l'octubre se'n van comptabilitzar 62, al novembre 77 i al desembre 29 a l'àrea bàsica policial (ABP) de Sant Feliu de Guíxols, dit d'una altra manera, a Sant Feliu, Platja d'Aro, Calonge i Santa Cristina d'Aro. Espadaler va assegurar que aquest descens es deu sobretot a l'augment d'efectius que treballen a la zona –70 diàriament entre mossos i policies locals–, que ha propiciat la detenció d'uns 81 lladres per delictes contra el patrimoni. És més, de les paraules del conseller d'Interior es deduïa que estan molt a prop d'enxampar els responsables d'alguns d'aquests robatoris violents: “Per la naturalesa des fets no podem ser més explícits, però les investigacions estan seguint un bon curs i estan en la direcció correcta.” Però des de la completa desconeixença, poques hores més tard, d'aquestes paraules i les xifres i les estadístiques que va donar Interior, els quatre encaputxats van protagonitzar un altre assalt violent a Platja d'Aro. I des de fa mesos que no paren. El novembre passat, el president de la patronal FOEG de Girona, Jordi Comas, va morir durant l'assalt violent a casa seva a Platja d'Aro. Un mes després quatre lladres van assaltar i apallissar la família Pellicer al seu domici a Llagostera i els van robar diners, joies i rellotges. I la setmana passada tres encaputxats van assaltar amb violència una altra casa a Sant Feliu de Guíxols, on van lligar, emmordassar i amenaçar el propietari amb una arma blanca, i d'on es van emportar 5.000 euros. I tot això només a la zona de la Costa Brava centre, perquè a la resta de la demarcació en els darrers mesos es té constància d'assalts violents a Girona, Rupià, Campllong, Roses o l'Escala.

El director territorial d'Interior a les comarques gironines, Albert Ballesta, destacava ahir que, de moment, si no es tracta d'una operació especial i puntual, no tenen previst augmentar més el nombre d'efectius a la zona. “Actualment ja hi ha un gran desplegament extraordinari, s'estan fent molts controls i molta vigilància, i ho mantindrem mentre no s'aclareixin tots aquests robatoris”, assegura Ballesta. En tot cas, i pel que fa a possibles detencions, el director territorial assegura que s'està “tancant el cercle”.

168
assalts
es van produir durant el darrer trimestre del 2012 en domicilis de la zona de la Costa Brava centre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona