Societat

TEMPS DE FLORS 2013

Flors i colors, també a les botigues

Cent quaranta-cinc establiments comercials hi participen aquest any

Els tres aparadors més ben guarnits se sabran diumenge

Com és lògic, una bona part de l'atenció del festival Girona Temps de Flors se l'enduen els muntatges florals –o artístics– situats en monuments, patis, carrers i places de la ciutat. I s'hi afegeixen també, cada cop més, establiments comercials que decoren els aparadors. Aquest any han estat cent quaranta-cinc els que s'han apuntat per participar en el concurs que s'organitza; una setantena més que l'any passat. A aquests, cal afegir-hi moltes altres botigues, bars, restaurants i hotels que, tot i no participar oficialment en el concurs, no han dubtat a decorar els aparadors o els accessos als establiments.

Pel que fa als muntatges, hi ha de tot. Alguns de molt coloristes, com per exemple el de la botiga de joguines Zeppelin al Mercadal, fet amb quatre-cents cubs de Rubik per Pedro Luis Muñoz, segons un disseny de la pròpia botiga, i el de Suministres Girona, a Jaume I. D'altres opten per un color que domini per damunt dels altres. En serien exemples les flors blanques de Poète, al carrer Nou; els brots verds plantats dins de copes del restaurant Volta i Volta, a la plaça Independència, i els verds de Timberland, al carrer Nou, i també les estanteries jardineres de l'òptica Boulevard, al carrer del Nord. N'hi ha que les flors i plantes hi són testimonials o inexistents, i el motiu principal de la composició són els seus propis productes comercials. Un cas seria el Servei Estació, al carrer Sèquia. Un altre, la botiga Cóndor, al carrer Nou, que usa mitjons de nens per donar color i vivesa a unes esferes. A part dels locals del centre històric i voltants, hi ha comerços que participen en el concurs a Sant Narcís –a l'entorn del carrer Pare Coll n'hi ha diversos–, al barri de la Devesa i alguns –pocs– a l'Eixample més enllà de Joan Maragall, Emili Grahit i el parc del Migdia. D'apostes n'hi ha de minimalistes, exuberants, atrevides, discretes, maldestres, acurades... El jurat va visitar-les totes dimarts per decidir quins són els tres aparadors més ben ambientats, segons els criteris establerts: l'originalitat, la utilització de flors naturals, la qualitat artística, el disseny i el grau de vinculació amb el tema Girona, Temps de Flors. Per qui vulgui veure els aparadors, s'han establert tres itineraris que recorren la ciutat –es poden consultar i descarregar al web de Temps de Flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona