Societat

Milers de persones han participat en la Festa de la Primavera d'Alaquàs

S'ha celebrat una nova edició del Joc Solidari a través del qual els col·legis de la vila col·laboren amb diversos projectes de cooperació internacional

L'Ajuntament d'Alaquàs va celebrar el dissabte 30 de maig la XIX Festa de la Primavera d'Alaquàs, una de les activitats més tradicionals i amb més èxit d'aquesta localitat d ela comarca de l'Horta donat l'alt índex de participació de la ciutadania.

Milers de persones, entre associacions, entitats i veïns i veïnes participen i s'involucren cada any en aquesta jornada dividida en tres espais: infantil, jove i solidari, format per la Diada Solidària i el Joc Solidari. A més, i com a novetat d'enguany, l'Ajuntament d'Alaquàs va incorporar a la jornada festiva una exhibició canina i una mostra de ràpel, a càrrec de la Policia Local d'Alaquàs.

Les activitas s'iniciaren amb la benvinguda de tot l'alumnat participant en una nova edició del Joc Solidari organitzat per la Comissió Solidària. A les 10 hores es va iniciar el Joc Solidari, una de les activitats centrals dins dels projectes de cooperació internacional posats en marxa per l'Ajuntament d'Alaquàs i que està organitzat conjuntament amb la Comissió Solidària.

L'objectiu d'aquesta activitat és recaptar fons per a projectes que aniran destinats a països del tercer món i consisteix en ensenyar els xiquets i xiquetes, a través de proves i jocs, les diferències que hi ha als cinc continents. Els participants d'aquest Joc Solidari juguen per aconseguir diners que cada centre destina a un projecte seleccionat i respecte al qual s'ha treballat prèviament a les aules.

Posteriorment va començar també la tradicional Diada Solidària, una seguida d'activitats solidàries, venta de productes i tallers i la possibilitat de menjar al parc una ració de paella solidària amb beguda, amb l'aportació de 3 euros. Els diners obtinguts en aquestes activitats aniran destinats al projecte ALAQUÀS SOLIDÀRIA.

Al mateix temps s'iniciaren les activitats de l'espai infantil i jove en les que van participar nombrosses associacions i entitats d'Alaquàs. En aquest espai es van oferir tallers d'oci, atraccions, competicions esportives, regals i degustacions gastronòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia