Societat

Bunyol s'ha tintat de roig amb 140.000 quilos de tomaques

Unes 22.000 persones han participat en la “Tomatina” més ràpida i calorosa dels darrers anys

Unes 22.000 persones han tintat de roig aquest dimecres els carrers de Bunyol, en la tradicional “Tomatina”, una festa que arriba enguany a la 69 edició i amb més fama internacional que mai.

Ha estat aquesta, la segona edició de pagament, desenvolupada a gran velocitat i amb altes temperatures, que ha començat de manera puntual a les 11 hores i ha rematat el seu recorregut al carrer País Valencià de la vila de Bunyol.

En tan sols 40 minuts, han passat tots els camions que transportaven les 140 tones de tomaques i a les 11,51 hores, s'ha deixat escoltar la segona carcassa que donava per conclosa aquesta batalla incruenta que cada any pinta de roig aquesta vila.

Entre els participants, que farcien el recorregut des de hores abans de l'inici, s'han pogut veure originals samarretes commemoratives, mocadors, capells i perruques d'infinitat de colors, ulleres de busseig, gorres de natació, cascos fets amb síndries i corones de flors que no han aguantat els primers impactes.

Aquesta guerra de la tomaca, declarada Festa d'Interés Turístic Internacional l'any 2002, ha recaptat més de 170.000 euros en aquesta edició ,ja que hi havia 5.000 passes de franc reservats a ciutadans de Bunyol.

Per nacionalitats, el major volum d'assistents correspon als australians amb el 12,40% de les entrades, seguits de britànics, japonesos, estatunidencs, espanyols, indis, holandesos, alemanys, canadencs, coreans, novaselandesos, portuguesos, belgues, irlandesos, brasilers, francesos i italians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia