Societat

El film Llavors de llibertat disponible a la xarxa

Es tracta d'un recorregut per l'independentisme seguint la vida de Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala'.

A la Catalunya Nord va ser un dels iniciadors de Ràdio Arrels i l'escola Arrels, d'Aire Nou de Bao i president del Casal, entre moltes altres activitats en defensa de la catalanitat

S'ha penjat a la xarxa el documental Llavors de llibertat. Cala i la generació oblidada. El 20 i 21 de setembre de 2013, la Comissió Homenatge Cala va presentar a Perpinyà i Barcelona el documental, un recorregut per l'independentisme seguint la vida de Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala'. Durant aquest any s'han fet una cinquantena de presentacions i projeccions arreu del país, que han servit per a donar a conèixer i homenatjar la figura del Cala i d'una generació d'independentistes sense la qual seria difícil explicar els moments que viu el nostre país. Amb la voluntat de fer-lo arribar al màxim de gent possible el documental ja està disponible a la xarxa i es pot veure on line a youtube.

Activista cultural a la Catalunya Nord

Josep de Calassanç Serra i Puig “Cala”, independentista català que a la Catalunya Nord va ser un dels iniciadors de Ràdio Arrels i l'escola Arrels, d'Aire Nou de Bao i president del Casal, entre moltes altres activitats en defensa de la catalanitat. Originari de Barcelona, i resident des dels anys 70 a la Catalunya Nord, Cala va ser un dels fundadors de Terra Lliure.

El març de 2012, mesos després de la seva mort, es va crear la Comissió Homenatge Cala, amb la intenció d'organitzar diferents actes d'homenatge. Aquesta comissió estava formada pel Casal de Perpinyà, Arrels, Aire Nou de Bao, Catalunya Nord per la Independència (ANC), la Llibreria, CAL, Alerta Solidària, Llibertat.cat i CDMMM. I un dels seus principals projectes va ser el documental Llavors de llibertat.Va començar-se a gravar la primavera del 2012. Durant aquest any de gravacions i entrevistes, al nord i al sud de l'Albera, es va fer un recorregut de la mà d'algunes de les persones amb qui en Cala va compartir la vida i la lluita: Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset ‘la Petita', Josep Vidal ‘el Marinu', Pere Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.

Llavors de llibertat és un homenatge al Cala, però a l'hora vol ser “un homenatge col·lectiu a una generació sense la qual seria difícil entendre el procés que està vivint el nostre país.”El documental ressegueix la història de l'independentisme i pren com a fil conductor el compromís de Josep de Calassanç Serra 'Cala' - mort el desembre del 2011 a la Catalunya Nord- i de la seva generació. Igualment s'evoca en el documental el paper important d'en Cala en la creació i promoció del teixit associatiu nord-català del que han nascut ràdios, escoles, i moviments socials en defensa de la identitat catalana de la Catalunya Nord i dels Països Catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA