Societat

Un atleta fa la Ruta del Cister en hores per recollir ajuts

Quim Navarro, conegut com Steelman X, impulsa una campanya per obtenir material escolar per a Bolívia i el Perú

La seu del Consejo Superior de Deportes de Madrid acull avui el vídeo de presentació del projecte Ruta del Cister Solidari que ha impulsat el runner Quim Navarro, conegut com Steelman X. L'objectiu de la proposta d'aquest atleta de Granollers (Vallès Oriental) és recollir fons per a l'adquisició de material escolar per als infants més necessitats de Bolívia i el Perú.

Quim Navarro ha assolit el repte de fer els 105,2 quilòmetres que uneixen els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges, amb 6.050 metres de desnivell acumulat, amb un temps rècord de 10 hores i 4 minuts. El repte l'ha aconseguit, a més, carregant una motxilla amb 20 quilos de material escolar i ara demana “quant aportaràs tu?”. Les donacions es podran fer a partir del 15 de febrer a la pàgina oficial d'Steelman X.

La iniciativa d'aquest atleta, que acumula el rècord mundial de velocitat del Camí de Sant Jaume o de la Transpirinenca, va néixer del seu últim viatge a Amèrica del Sud, on va detectar que molts nens, especialment en petits nuclis de població, ni podien desenvolupar-se ni tenien possibilitats de futur per la falta de recursos bàsics. Navarro creu que amb una mica d'ajuda aquests infants poden tenir un futur diferent. “No es tractava de fer cap rècord; el premi és poder ajudar nens que d'altra manera no podran tenir una oportunitat en un futur”, explica.

El repte de la Ruta del Cister va començar i acabar a Montblanc amb un circuit circular acompanyat de la Policia Municipal o els Mossos, que van supervisar el recorregut, el pes i el registre del track. El vídeo es presentarà avui amb el seu nou repte, que consisteix a fer els 5.850 quilòmetres que separen Lima de Rio de Janeiro en menys de 73 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona