ICV-EUiA no descarta reclamar la retirada definitiva del projecte de l'hotel del Palau

CiU demanarà explicacions a la Generalitat i l'Ajuntament sobre els tràmits seguits

Quan l'Ajuntament va engegar la tramitació de l'hotel del Palau, el 2008, les finques on s'havia de fer ja no eren del Palau, sinó de la cadena hotelera Olivia Hotels. Però a més, aquesta empresa privada va obtenir-ne la propietat de l'escola La Salle i no pas de Fèlix Millet, com es relatava en la versió oficial fins ara. Arran de la revelació d'aquestes informacions per part d'aquest diari, i a l'espera del que aclareixi la investigació de la fiscalia, ICV-EUiA, soci de govern dels socialistes, va parlar per primer cop d'aturar de manera definitiva el projecte, ara congelat. «Si totes aquestes irregularitats i enganys van aflorant i les confirma la investigació judicial, la nostra posició serà definitivament contrària a l'hotel», va afirmar Ricard Gomà, segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament. Segons el president del grup municipal d'ICV-EUiA, la seva formació mai ha estat «una entusiasta» d'aquest hotel, i si hi havia donat suport era perquè el projecte garantia «la millora del projecte social del Palau» i les millores a l'escola La Salle Comtal.

CiU va mostrar la seva «perplexitat» davant els nous detalls de l'operació, i pensa demanar explicacions a la Generalitat i a l'Ajuntament sobre el procediment que van seguir a l'hora d'atorgar a Millet les requalificacions de les finques que farien possible l'hotel, i tirar endavant els tràmits quan el propietari ja era un particular. «Fa la sensació que les coses es fan per fer i que es van passar coses per alt», va subratllar la regidora convergent Mercè Homs. ERC va ser molt dura amb la gestió de l'Ajuntament del projecte de l'hotel, al qual sempre s'ha oposat: el regidor republicà Ricard Martínez va criticar els arguments que havia utilitzat l'equip de govern per defensar el projecte i que la tramitació municipal no detectés els punts foscos de l'operació. A més, va acusar l'Ajuntament d'haver fet els ulls grossos en la tramitació del projecte: «Com que era el Palau, s'havia de fer.» «A partir que hi ha alguna cosa que no quadra, sorprèn que no comencin a indagar», va assenyalar. El PP, per la seva banda, pensa demanar a l'Ajuntament que expliqui tots els moviments de propietats i actuacions que hi ha hagut al voltant de l'hotel del Palau.

El PSC, de qui depèn l'àrea d'Urbanisme, va ser l'únic grup municipal que va preferir no valorar les noves informacions sobre l'operació de l'hotel. Tot i que la propietat de les futures finques hoteleres és d'Olivia Hotels des del 2007, el PSC mai no ha obert la boca sobre aquest tema. Quan va saltar a la llum pública, primer va parlar d'error en la tramitació i després, d'haver estat víctima d'un engany. I la fiscalia va decidir investigar l'operació urbanística a instàncies dels veïns, no pas de l'Ajuntament.

La FAVB vol ser acusació

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va anunciar ahir la seva intenció de personar-se com a acusació popular en el cas Millet. El motiu és que volen estar presents en el procés judicial i en el debat públic que se'n derivi, ja que consideren que hi ha hagut «una ofensa clara a la ciutadania», assenyala Albert Recio, vicepresident de la FAVB. «Hi ha hagut un problema de fiscalització del diner públic», afirma Recio, que referma la voluntat que el saqueig del Palau per part de Fèlix Millet «no quedi impune». A banda de l'enorme forat dels fons desviats per a «fins privats i polítics», Recio hi afegeix el projecte de l'hotel del Palau, que qualifica d'«història de regal de l'administració». A més, aquest dijous la FAVB organitza un acte públic, a la sala d'actes de Comissions Obreres, en què es debatrà el control social sobre la corrupció. Hi seran presents Carlos Jiménez Villarejo (exfiscal anticorrupció), Maria Mas (presidenta de l'Associació de Veïns del Casc Antic), David Fernández (membre de l'Ateneu Independentista la Torna, de Gràcia) i Recio mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.