Societat

SOCIETAT

La Festa al Cel aterra a Santa Susanna, però es farà el 2017

L'Ajuntament troba el suport econòmic del sector hoteler però admet dificultats tècniques per organitzar-la enguany

Amb vista a l'any que ve, proposaran que es programi al maig o a l'octubre

La Festa al Cel no marxarà del Maresme i, finalment, Santa Susanna ha aconseguit convèncer els promotors per ser-ne la seu a partir del 2017, després de la cancel·lació de Mataró i el rebuig de Pineda i Calella per organitzar-la aquest any.

La voluntat inicial era que aquest setembre es fes l'exhibició aèria a la platja, però l'alcalde, Joan Campolier (AiS), va admetre ahir que hi han renunciat perquè s'han trobat amb dificultats pròpies de la precipitació amb la qual es va anunciar l'interès de rebre el festival i el poc marge de maniobra que quedava fins al cap de setmana del 24 i 25 de setembre.

D'una banda, s'havia de donar allotjament als més de 150 participants de les patrulles en unes dates en què els hotels de Santa Susanna estan, segons l'alcalde, plens; però també s'han adonat que no podien garantir la seguretat del multitudinari esdeveniment amb un desplegament de Mossos d'Esquadra suficient. “Els nostres efectius de policia local són els que són, i per evitar riscos calia reforçar el desplegament amb agents de fora que no s'han pogut concretar per la planificació ajustada amb la qual treballàvem”, assenyala Campolier.

On l'Ajuntament no ha trobat entrebancs és en el suport “unànime” a la festa del sector hoteler i comercial, que considera que l'espectacle pot servir per consolidar la marca turística de Santa Susanna. De fet, l'alcalde assegura que dels més de 500.000 euros que li costava a Mataró, s'ha aconseguit rebaixar el pressupost fins als 200.000 euros prescindint d'algunes partides que el municipi considera “innecessàries”. En aquest sentit, amb un finançament gairebé del 100%, el consistori només hi posaria els recursos humans propis de l'organització i els espais per portar a bon terme l'exhibició, que podria canviar de data. La intenció és que amb vista a l'any que ve, en lloc del setembre, la Festa al Cel es pugui programar per al maig o la primera setmana d'octubre.

LA FRASE

Hem cregut oportú que la festa no marxi de la comarca i que el sector econòmic local hi aposi fort
Joan Campolier
alcalde de santa susanna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia